Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία: Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για εκλογή προέδρου

Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία: Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για εκλογή προέδρου

Μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος ο Μεϊμαράκης - Ο Πέτρος Τατούλης πρώτος επίσημος υποψήφιος 

Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Την Πέμπτη στις 3.30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η οποία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων με στόχο μέσα στο Νοέμβριο να πραγματοποιηθεί η εκλογή του προέδρου.

Από τα βασικά ζητήματα είναι η νομιμοποίηση της νέας ηγεσίας με βάση τις προβλέψεις του καταστατικού, καθώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέλαβε ως μεταβατικός πρόεδρος σε έκτακτες συνθήκες το τιμόνι της ΝΔ μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά το καλοκαίρι.

Απολύτως ορθή χαρακτήρισε την απόφαση να ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Ωστόσο,δεν αποσαφήνισε αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.

«Πολύ σωστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει αυτή τη διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα μετά την παραίτηση Σαμαρά. Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε: «Θα το δούμε στην πορεία, δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα».

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Βορίδης είπε ότι «είναι ένα από τα λαμπρά στελέχη της ΝΔ, έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, έδωσε ένα σπουδαίο αγώνα στις εκλογές και έχει να προσφέρει» προσθέτοντας ότι «αν θα είναι υποψήφιος ή όχι είναι δικό του θέμα».

Μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος ο Μεϊμαράκης
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι από σήμερα, με βάση το καταστατικό, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι, το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία. «Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος», δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Τόνισε επιπλέον, ότι, δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού, ενώ σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή).

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: «Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Πρώτος υποψήφιος ο Πέτρος Τατούλης
Αποφασισμένος να διεκδικήσει το “τιμόνι” της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην εκπομπή Ανοιχτά Μικρόφωνα του Πρακτορείου 104,9 FM, άποψη που είχε άλλωστε εκφράσει και όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ηγεσία της “γαλάζιας” παράταξης.

«Ασφαλώς και εμμένω στην απόφασή μου. Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα […] αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.