Ραντεβού με το δικό σας τρισδιάστατο ομοίωμα δίνει η B3D

Ραντεβού με το δικό σας τρισδιάστατο ομοίωμα δίνει η B3D

Μια ελληνική εταιρεία έρχεται για να αλλάξει ό,τι γνωρίζαμε ως τώρα για τις εφαρμογές σχετικά με το 3D printing.

Η ομάδα του B3D αποτελείται από τρεις νέους επιχειρηματίες, τον Γαλανάκη Περικλή, τον Κωνσταντόπουλο Άγγελο και τον Τρακαντζίδη Δαυίδ – 32, 31 και 30 ετών αντίστοιχα. Μιλήσαμε μαζί τους και λύσαμε όλες τις απορίες μας σχετικά με τη νέα τους δραστηριότητα.

-Πώς προέκυψε η αρχική ιδέα και ποια στάδια ακολούθησαν για την υλοποίησή της;
Η αρχική ιδέα προέκυψε όταν μια παρέα τριών νέων επιχειρηματιών που έψαχναν ευκαιρίες στην ανερχόμενη αγορά του 3D printing ανακάλυψαν τη δυναμική μιας εφεύρεσης που αποτελεί παγκόσμια πατέντα στον χώρο του 3D scanning και σε συνεργασία με την I3DU την έφεραν στην Ελλάδα και την Κύπρο όπου διατηρούν και την αποκλειστικότητα ως προς την χρήση και τη διανομή της.

Η υλοποίηση της ιδέας μας ξεκίνησε με την ίδρυση της B3D ΕΛΛΑΣ Ο.Ε. τον Ιούνιο του 2014. Το εγχείρημά μας απαίτησε κάποιο σεβαστό αρχικό κεφάλαιο, πολλές ώρες εργασίας και δημιουργικού χρόνου για το πως θα στήσουμε, προωθήσουμε και κάνουμε γνωστό το concept μας στο κοινό μας. Τέλος, η πρώτη μας γνωριμία με τους καταναλωτές έγινε με την εγκατάστασή του πρώτου μας εμπορικού σημείου στον 1ο όροφο του «The Mall Athens».

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει το 3D scanning και 3D printing; Ποια ανάγκη έρχεται να καλύψει;
Το 3D scanning και το 3D printing βρίσκουν αναρίθμητες εφαρμογές στην καθημερινότητά μας ενώ η πρόοδος της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι τέτοια που γεννά ολοένα και περισσότερες απαντήσεις σε προβλήματα που μας δυσκολεύουν τη ζωή. Τα αντικείμενα που μπορούν να παραχθούν είναι πάρα πολλά, από μικρά σε μέγεθος (κλειδοθήκες, κοσμήματα, θήκες κινητών, μακέτες, παιχνίδια κ.α.) μέχρι και ολόκληρα αυτοκίνητα ή ακόμα και σπίτια.

Οι ανάγκες που μπορεί να καλύψει η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι απλά αμέτρητες. Τόσο στον χώρο της βιομηχανίας, της ιατρικής, των κατασκευών αλλά και των απλών καθημερινών αναγκών τα παραδείγματα είναι πάμπολλα. Αρκεί να αναλογιστούμε πως ακόμη και γλυκά εκτυπώνονται αυτή τη στιγμή με τη χρήση του 3d printing.

Ποια είναι η καινοτομία που παρέχει;
Η καινοτομία που παρέχει η B3D είναι το ότι με τη χρήση της παγκόσμιας πατέντας του 3D σαρωτή EasyTwin, της DigitEyezer μπορούμε να σκανάρουμε πρόσωπο μέσα σε ελάχιστο χρόνο (3-5 δευτερόλεπτα) με απίστευτα υψηλή ακρίβεια, στη συνέχεια να επιλέξουμε μέσω της εφαρμογής του Bobbleshop έναν συνδυασμό σώματος-μαλλιών-χρωμάτων-αξεσουάρ μέσα από μια τεράστια γκάμα και τέλος να πάρουμε το επιθυμητό ομοίωμά μας εκτυπωμένο τρισδιάστατα.

Οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που θα μπορούσε να συγκριθεί με τη δική μας απαιτεί τουλάχιστον μία ολόκληρη ώρα για να γίνει σωστή σάρωση προσώπου και αρκετό χρόνο από εξειδικευμένο προσωπικό για επεξεργασία της συγκεκριμένης εικόνας. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα και πάλι θα απέχει κατά πολύ από το δικό μας.

-Σε ποιο κοινό απευθύνεστε;
Ηλικιακά το κοινό μας ξεκινάει από παιδιά 2 ετών και φτάνει μέχρι και τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας. Η χρήση των εφαρμογών του 3D printing απευθύνεται στους πάντες και μπορεί να καλύψει μια τεράστια γκάμα ανθρώπινων αναγκών η οποία μάλιστα εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα προϊόντα και εφαρμογές.

-Σε ποιες εφαρμογές της καθημερινότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία που προσφέρει η B3D;
Σε πάρα πολλές, μιας και τα προϊόντα που μπορούν να παραχθούν μέσω της τεχνολογίας του 3D printing απευθύνονται τόσο στους απλούς καταναλωτές όσο και στους επαγγελματίες. Για παράδειγμα, αν έχει σπάσει ένα πιαστράκι στην κουρτίνα του μπάνιου μπορούμε πολύ εύκολα, γρήγορα και φτηνά να εκτυπώσουμε ένα καινούριο στη θέση του με τη χρήση 3D printer. Επίσης, μπορούν να φτιαχτούν κούπες του καφέ, ρολόγια τοίχου, γλυκά, ενθύμια, μέχρι μακέτες αρχιτεκτόνων, οδοντοστοιχίες ή και ολόκληρα σπίτια.

-Με ποιον τρόπο διατίθεται η υπηρεσία στο κοινό;
Αυτή τη στιγμή όποιος επιθυμεί να μάθει σχετικά με τις υπηρεσίες μας και να φτιάξει το ομοίωμά του μπορεί να μας επισκεφτεί στο “The Mall Athens” στον 1ο όροφο ενώ στους ερχόμενους μήνες θα υπάρχουν πολλά B3D shops τόσο εντός όσο και εκτός Αττικής.

-Η υπηρεσία διατίθεται σε τιμή στην οποία μπορεί να ανταποκριθεί ο μέσος καταναλωτής;
Οι τιμές μας όσον αφορά στα ομοιώματα ξεκινούν από τα 18€. Οπότε, μιλάμε για μια μοναδική εμπειρία και γνωριμία με μια τεχνολογία που στα επόμενα χρόνια θα αλλάξει τη ζωή όλων μας, σε ένα κόστος ιδιαίτερα προσιτό στον μέσο καταναλωτή.

-Πείτε μας λίγα λόγια για τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχετε δημιουργήσει στο The Mall Athens έτσι ώστε το κοινό να γνωρίσει από κοντά την υπηρεσία που προσφέρει η B3D.
Στον χώρο μας θα βρείτε τον 3D σαρωτή στον οποίο σκανάρουμε το πρόσωπό μας τρισδιάστατα, μία σειρά από tablets για να κάτσετε με την ησυχία σας και να επιλέξετε το ποια ρούχα, μαλλιά, χρώματα και αξεσουάρ ταιριάζουν στο ομοίωμά σας ενώ τέλος θα μπορέσετε να δείτε live και κάποιες 3D εκτυπώσεις με τον εκθεσιακό μας 3D printer στον οποίο εκτυπώνουμε διάφορα μικροαντικείμενα για να κατανοήσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι τι ακριβώς σημαίνει μια 3D εκτύπωση.

-Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας B3D;
Ο βασικότερος στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε γνωστή την τεχνολογία και τις απίστευτες δυνατότητες του 3D printing σε όλο το καταναλωτικό κοινό. Αν θέλουμε να θέσουμε σε γενικότερο πλαίσιο τους στόχους μας, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε σχετικά με την ανάπτυξη του δικτύου μας (εταιρικά καταστήματα αλλά και franchise) σε Ελλάδα, Κύπρο αλλά και όπου αλλού εμφανιστούν επιχειρηματικές ευκαιρίες για εμάς, όπως και για τη δημιουργία νέων εφαρμογών και εξοπλισμών που αφορούν στην τεχνολογία του 3D printing μιας και διαθέτουμε δικό μας τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που δουλεύει πάνω σε διάφορα projects.