Ραντεβού στο Παρίσι με την τρόικα για την αξιολόγηση «740 ενεργειών»

Ραντεβού στο Παρίσι με την τρόικα για την αξιολόγηση «740 ενεργειών»

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η συνάντηση με την τρόικα θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας μεταφέρονται, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, για τρεις ημέρες στο Παρίσι, στις 3 Σεπτεμβρίου, με στόχο να προχωρήσουν γρήγορα οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, το οποίο δεν είναι βιώσιμο, και να συμφωνηθούν οι λύσεις για χρονίζοντα θέματα.

Επίσης θα επιχειρηθεί η διευθέτηση των «740 ενεργειών» που οι δανειστές -ειδικά οι Ευρωπαίοι- θεωρούν ανοικτές, ενώ στην πλειονότητά τους θα μπορούσαν να εξαφανιστούν από το διαπραγματευτικό τραπέζι εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, μετά το Παρίσι θα ακολουθήσει άλλη ειδική συνάντηση, κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν τα πράγματα σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πάντως, οι συζητήσεις μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων έχουν ήδη ξεκινήσει ανεπίσημα και υπό καθεστώς εχεμύθειας. Το ΔΝΤ εμφανίζεται έτοιμο για την συζήτηση αυτή σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους που δεν δείχνουν πάλι την ανάλογη σπουδή. Σύμφωνα με όσα έχει πει η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, το πρώτο βήμα είναι η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και μετά θα κριθεί εάν είναι απαραίτητη ή όχι η ελάφρυνση και ποια μορφή θα έχει αυτή.

Αναφορικά με την συνάντηση στο Παρίσι, οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων δανειστών αποφεύγουν να δώσουν μεγάλη σημασία, καθώς φαίνεται πως τους επιβλήθηκε.

Η πλευρά του ΔΝΤ ήταν πιο δεκτική να γίνει η συζήτηση στην γαλλική πρωτεύουσα, μακριά από δημοσιογράφους, διαδηλώσεις και απειλών εναντίον των μελών της τρόικας.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Διαβάστε ακόμη:

«Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης» επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ

«Παριζιάνικο» ραντεβού με την τρόικα