Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα το 2022, προανήγγειλε ο Κικίλιας

Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα το 2022, προανήγγειλε ο Κικίλιας
Το κρουαζιερόπλοιο "Celestyal Nefeli", της Celestyal Cruises, ξεκινάει για την πρώτη κρουαζιέρα από το Ναύπλιο, το οποίο η εταιρία χρησιμοποιεί ως λιμένα νηολόγησης (home port) του, Ναύπλιο, Δευτέρα 17 Απριλίου 2017 . "Πανοραμικό Αιγαίο" ονομάζεται η κρουαζιέρα των 5 ημερών από το Ναύπλιο με το Celestyal Nefeli που ξεκίνησε με πρώτη αναχώρηση την 17η Απριλίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι και τον Οκτώβριο 2017. 200 άτομα συμμετέχουν στην έναρξη της κρουαζιέρας του Celestyal Nefeli που επιβιβάστηκαν σήμερα από το Ναύπλιο, ενώ για πρώτη φορά ο σύλλογος λιμενεργατών του λιμένα Ναυπλίου ανέλαβε και χρέη αχθοφόρων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το 2022 θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα. Μιλάμε για πολυτελείς κρουαζιέρες με ταξιδιώτες και τουρίστες, οι οποίοι αφήνουν πολύ υψηλό εισόδημα», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η έναρξη για την κρουαζιέρα γίνεται στις 5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι η αύξηση που σημειώνεται στην Βόρεια Ελλάδα αγγίζει το 300% ενώ σημαντική είναι και η αύξηση στον Πειραιά με δεκάδες παραπάνω κρουαζιερόπλοια.

Η φετινή εικόνα για τον τουρισμό κρουαζιέρας διαμορφώνεται με home ports τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με αύξηση στην Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς και με τεράστια ζήτηση, υπερπολλαπλάσια από άλλες χρονιές.

Στέλνουμε μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι η Ελλάδα θα μείνει ανοιχτή

Ο υπουργός Τουρισμού έκανε επίσης λόγο για κατακόρυφη αύξηση των προκρατήσεων που παρατηρείται από τις πρώτες μέρες του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που του δίνουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού.

«Με πολύ κόπο, μάχη και προσπάθεια, το Υπουργείο Τουρισμού, η Κυβέρνηση, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Marketing Greece, οι Πρεσβείες μας, τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό και όλοι οι ιδιώτες, κάνουμε αυτή την κοινή προσπάθεια», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς φροντίσαμε – και τότε είχα την τιμή να με έχει ορίσει ο Πρωθυπουργός Υπουργό Υγείας – να έχουμε ανοιχτή τη χώρα για τον Τουρισμό το 2020 και με την εξαιρετική αντιμετώπιση που είχαμε τότε στην πανδημία, πετύχαμε να κάνουμε rebrand στη χώρα και να θεωρείται η Ελλάδα ασφαλής χώρα και να έχουμε φτάσει το 2021 στα 10,5-11 δις ευρώ έσοδα από τον Τουρισμό, αντί για 5-6 δις ευρώ».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι προβλήματα και να υπάρχουν, σε ένα ασταθές ακόμα παγκόσμιο πλαίσιο της πανδημίας, εμείς θα τα ξεπεράσουμε και θα τα καταφέρουμε. Στέλνουμε μήνυμα από τώρα σε όλο τον πλανήτη: η Ελλάδα θα μείνει ανοιχτή, η Ελλάδα θα υποδεχθεί τουρίστες νωρίς, έχω πει οι καλοκαιρινοί προορισμοί από 1η Μαρτίου πρέπει να είναι έτοιμοι. Για αυτό το λόγο κάνουμε σύσκεψη με όλους τους Περιφερειάρχες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού την επόμενη εβδομάδα», τόνισε.

«Πολιτική είναι να μπορείς να βοηθάς τους συμπατριώτες σου, τη χώρα σου, τους συμπολίτες σου, τη μέση ελληνική οικογένεια. Ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια ο Έλληνας από μνημόνια, κρίσεις, πανδημία. Έχει έρθει η ώρα να του ξαναγυρίσει το μέρισμα από την επιτυχία της χώρας», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ