Ρεκόρ ραντεβού τις τελευταίες δύο ημέρες- Κλείστηκαν 40.000

Ρεκόρ ραντεβού τις τελευταίες δύο ημέρες- Κλείστηκαν 40.000
Στρατιωτικός γιατρός ετοιμάζεται να εμβολιάσει, με το εμβόλιο της Moderna για Covid-19, άνδρα της ηλικιακής ομάδας 70-75 στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Ελληνικού, Παρασκευή 2 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έρχεται συζήτηση για τον εμβολιασμό παιδιών από 12 ετών στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες υπάρχει αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, η οποία είναι ακόμα μεγαλύτερη τις 2 τελευταίες ημέρες», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γγ πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι έχουν κλειστεί πάνω από 250 χιλιάδες ραντεβού, εκ των οποίων τα 40 χιλιάδες τις δύο τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε, επίσης, ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και αυτό που παίζει ρόλο από εδώ και πέρα είναι η συμμετοχή των πολιτών. Όπως ανέφερε, «συνεχίζουμε να κρατιόμαστε σε καλά επίπεδα, ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις.»

Στη συνέχεια, είπε ότι δεν υπάρχει πλέον πέναλτι για κάποιον που ακυρώνει το ραντεβού του.
Ραντεβού με Pfizer μέσα σε λίγες ημέρες

Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των εμβολίων, σημείωσε ότι σύντομα θα μπορεί κάποιος πολίτης να κλείσει άμεσο ραντεβού για το σκεύασμα της Pfizer. «Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.»

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο κ. Θεμιστοκλέους, διευκρίνισε ότι οι φυσιοθεραπευτές που εργάζονται σε δομές φροντίδας, ιδιωτικές ή δημόσιες, είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστούν.

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας, τόνισε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, όπως είχε τονίσει και ο πρωθυπουργός.

Συζήτηση για τον εμβολιασμό παιδιών από 12 ετών

Σχετικά με τον εμβολιασμό στο σπίτι, σημείωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει από την περιφέρεια και αναμένεται να επεκταθεί στο τέλος του μήνα.

Τέλος, δήλωσε ότι στην επόμενη ή μεθεπόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα συζητηθεί ο εμβολιασμός των παιδιών από 12 ετών.