Reopen.eu: Ο νέος ιστότοπος για τον κορωνοϊό που ενημερώνει όσους ταξιδεύουν εντός ΕΕ

Reopen.eu: Ο νέος ιστότοπος για τον κορωνοϊό που ενημερώνει όσους ταξιδεύουν εντός ΕΕ
Photo: pixabay.com
Ο ιστότοπος Reopen.eu θα συγκεντρώσει το σύνολο των καλών πρακτικών, ούτως ώστε, αν θέλετε να μετακινηθείτε στους κόλπους της ΕΕ, να γνωρίζετε τι να κάνετε για να πάτε από το ένα σημείο στο άλλο και τι θα βρείτε όταν φθάσετε, περιλαμβανομένων των προφυλάξεων.

Έναν νέο, ενημερωτικό ιστότοπο για τους Ευρωπαίους πολίτες που σκοπεύουν να μετακινηθούν εντός των ευρωπαϊκών συνόρων μέσα στο επόμενο διάστημα αποφάσισε να δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να ενημερώνονται διαρκώς οι πολίτες για τις εξελίξεις που επικρατούν σε κάθε χώρα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι εργασίες προς την ολοκλήρωση του ιστοτόπου ολοκληρώνονται σταδιακά, συμβάλλοντας, ώστε οι Ευρωπαίοι, που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε άλλες χώρες της ΕΕ, να πληροφορούνται σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτές.

Όπως ανέφερε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, μιλώντας σήμερα στο BFM Business: «Έχουμε πλέον κοινά πρωτόκολλα για να περνάμε τα σύνορα, για την υποδοχή των τουριστών στους τόπους διακοπών τους», δήλωσε ο επίτροπος, ενώ οι 27 χώρες μέλη αίρουν σιγά-σιγά τα περιοριστικά μέτρα που εφάρμοσαν για να καταπολεμήσουν τη διάδοση της Covid-19.

Ο ιστότοπος αυτός, με την ονομασία Reopen.eu «θα συγκεντρώσει το σύνολο των καλών πρακτικών, ούτως ώστε, αν θέλετε να μετακινηθείτε στους κόλπους της ΕΕ, να γνωρίζετε τι να κάνετε για να πάτε από το ένα σημείο στο άλλο και τι θα βρείτε όταν φθάσετε, περιλαμβανομένων των προφυλάξεων», εξήγησε ο Τιερί Μπρετόν.

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα των συνόρων είναι προγραμματισμένο για τα μέσα Ιουνίου στο εσωτερικό της Ευρώπης, όμως μέχρι τώρα οι ανακοινώσεις γίνονται ακατάστατα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, παρά τις εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περισσότερη συνεννόηση.