Ρομπότ εκτελούν χρέη barmen εν πλω!

Ρομπότ εκτελούν χρέη barmen εν πλω!

Η Royal Caribbean αναστατώνει τους επιβάτες της με δύο barmen ρομπότ.

Ένα δυνατό brand γεννά πάντα υψηλές προσδοκίες σε αυτούς που το ακολουθούν πιστά και οι άνθρωποι που το διοικούν γνωρίζουν πολύ καλά, πως όσο εδραιωμένο και αν είναι στην αγορά, πρέπει διαρκώς να αναζητούνται τρόποι ώστε να διατηρηθεί άσβεστο το ενδιαφέρον των πελατών του.

Ειδικά εάν θεωρούνται πρωτοπόροι στον κλάδο τους, όπως για παράδειγμα η Royal Caribbean, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, καθώς δεν επενδύουν για να ανταγωνιστούν τρίτες εταιρείες, αλλά τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η γνωστή εταιρεία που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της κρουαζιέρας , βρήκε ένα πρωτοποριακό τρόπο για να αυξήσει τις πωλήσεις της, ξαφνιάζοντας του θαμώνες που βρίσκονται στα καταστρώματα του στόλου της.

Ακόμη και αν κάποιος δεν είναι της φιλοσοφίας του bar, σε αυτή την περίπτωση θα το ρίξει έξω, αφού το ποτό του δεν θα το ετοιμάσει ένας συνηθισμένος μπάρμαν, αλλά δύο ρομπότ! Οι λάτρεις της τεχνολογίας, θα συναντήσουν στο Bionic Bar των πλοίων της εταιρίας τους μπαρμαν-ρομπότ, οι οποίοι θα τους ετοιμάσουν και θα τους σερβίρουν τα ποτά της αρεσκείας τους, τα οποία θα έχουν φτιαχτεί με απόλυτη ακρίβεια.

Κατασκευασμένα στην Ιταλία, αυτά τα ειδικά ρομπότ, τα οποία ακούνε στο όνομα «Mix» και «Mingle» έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ανακατεύουν, να ανακινούν και να τεντώνουν τα χέρια τους, ωσάν πραγματικοί άνθρωποι, δημιουργώντας όλους τους τύπους ποτών. Οι δε συνδυασμοί των κοκτέιλ είναι ατελείωτοι, όταν υπάρχουν 30 αλκοολούχα ποτά και 21 mixers από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Οι robot- barmen μπορούν να παράγουν δύο ποτά το λεπτό, με ημερήσια δυναμική έως και 1.000 ποτά!

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιταλικών συμφερόντων Makr Shakr, που είναι και η κατασκευάστρια εταιρεία του «Mix» και του «Mingle», προκειμένου να αποδώσει μεγαλύτερη χάρη στις κινήσεις των ρομπότ και να τις προσομοιάσει με τις ανθρώπινες, συνεργάστηκε με τον διάσημο χορευτή Marco Pelle, κύριο χορευτή στο μπαλέτο του θεάτρου της Νέας Υόρκης. Χαρτογραφώντας τις κινήσεις του μέσω υπολογιστή προγραμμάτισε τα ρομπότ να κινούνται με τον ίδιο τρόπο και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη μαεστρία με την οποία τα δύο ρομπότ ετοιμάζουν και σερβίρουν τα ποτά τους, ενώ θα μπορούν να προβαίνουν σε εξατομικευμένες παραγγελίες ποτών και κοκτέιλ, οι οποίες θα υποβάλλονται σε ένα τάμπλετ και στη συνέχεια θα εκτελούνται από τα ρομπότ.

Ο κόσμος ήδη κάνει ουρά για να βιώσει αυτή τη μοναδική εμπειρία που σε ένα συμβατικό μπαρ δεν θα μπορούσε να ζήσει. Τουλάχιστον όχι ακόμα! Σε κάθε περίπτωση, όσο ωραίο και αν φαντάζει το concept, η ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία, ειδικά στα νυχτερινά μαγαζιά και στην εστίαση είναι κάτι που δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την τεχνολογία.