Ρώσος διπλωμάτης: Χωρίς χρονικό περιθώριο η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

Ρώσος διπλωμάτης: Χωρίς χρονικό περιθώριο η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία
epa10681320 Russian President Vladimir Putin (R) and Belarusian President Alexander Lukashenko during their meeting at the Bocharov Ruchei residence in the resort city of Sochi, Russia 09 June 2023. Putin announced the transfer of Russian tactical nuclear weapons to Belarus to begin after July 07-08, when the construction of facilities for them is completed. EPA/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ανάπτυξη των τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία δεν έχει χρονικό περιθώριο, λέει Ρώσος διπλωμάτης.

Η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στη Λευκορωσία δεν έχει χρονικό περιθώριο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις υψηλόβαθμου Ρώσου διπλωμάτη.

Τον Μάρτιο η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, έναν στενό σύμμαχό της ο οποίος την έχει στηρίξει στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι τα όπλα ξεκίνησαν να φθάνουν τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η κίνηση αποτελεί την πρώτη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων μικρότερου βεληνεκούς, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης εκτός Ρωσίας, από την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης και αποσκοπεί να στείλει ένα μήνυμα, μια προειδοποίηση και απάντηση προς τη Δύση για τον εξοπλισμό και την υποστήριξη της Ουκρανίας.

«Όσο για το χρονικό περιθώριο για την παρουσία των ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας, οι ρωσολευκορωσικές συμφωνίες δεν προβλέπουν κάποιους σχετικούς περιορισμούς», μετέδωσε το TASS επικαλούμενο συνέντευξη του Αλεξέι Πολιστσούκ, διευθυντή του τμήματος για τις πρώην σοβιετικές χώρες που υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πολιστσούκ είπε ότι τα όπλα θα μπορούσαν υποθετικά να απομακρυνθούν από τη Λευκορωσία, αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ «δεν υπονόμευαν την ασφάλεια και την εδαφική κυριαρχία της Ρωσίας και της Λευκορωσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: