Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας – Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας – Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου (Δ) οδηγείται από αστυνομικούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δικαστηρίου για τη λήψη απόφασης για το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου ευθύνεται για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024. Μετά από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της κατηγορουμένης και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το δικαστήριο σήμερα θα δώσει την ετυμηγορία του για όσα καταλογίζονται στην 35χρονη κατηγορουμένη. Την μητέρα που κάθεται στο εδώλιο με βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο θεωρεί ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει το παιδί της τον Απρίλιο του 2021, με την χορήγηση κεταμίνης μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας και ότι λίγους μήνες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου 2022 πέτυχε το σχέδιο της κατά της ζωής της 9χρονης, χρησιμοποιώντας την ίδια ουσία, ενόσω το κοριτ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κούγιας: «Εξεπλάγην από την απόφαση, πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στην Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη την 35χρονη, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της.

Υπενθυμίζεται ότι την ποινή της ισόβιας κάθειρξης ως μονόδρομο, εισηγήθηκε νωρίτερα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

“Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή”, είπε η εισαγγελική λειτουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούγιας: Δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά για την εντολέα του.

«Εξεπλάγην από την απόφαση, πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση, ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τη δικαιοσύνη… Εχω πειστεί για την αθωότητα της και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε στο δεύτερο βαθμό… Δεν υποβάλλαμε αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών, αποφασίζοντας από κοινού με την κατηγορούμενη να μη δεχθούμε την οποιαδήποτε ποινή… Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το άλλο δικαστήριο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: