Σακελλαρίδης: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2015

Σακελλαρίδης:  Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2015

«Κόκκινες γραμμές είναι οι συντάξεις, τα εργασιακά και η αύξηση ΦΠΑ».

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην ελληνική οικονομία, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ επεσήμανε: «Η κυβέρνηση δε θα τον εισπράξει για το 2015, θα καταργηθεί, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να σχεδιαστεί ένας άλλος νόμος για την ακίνητη περιουσία, ο οποίος θα πρέπει να είναι σωστά μελετημένος και να «κουμπώσει» πάνω σε πραγματικά στοιχεία της οικονομίας». Παράλληλα, προσέθεσε πως τέτοιου είδους ζητήματα αποτελούν «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση: «Σε μια διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις. Οι κόκκινες γραμμές είναι οι συντάξεις, τα εργασιακά και η αύξηση ΦΠΑ» και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε δίλημμα συντάξεις ή ΔΝΤ, ό,τι κάνουμε το κάνουμε διασφαλίζοντας ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ελέγχου των καταθέσεων, ανέφερε: «Όλοι γνωρίζουμε ποιοι έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Έχουν προκύψει πολλές λίστες και το ερώτημα είναι τι γινόταν τον τελευταίο καιρό. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία από την κ. Βαλαβάνη και τον κ. Νικολούδη. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν μαύρα χρήματα. Σε κάθε διαπραγμάτευση γίνονται υποχωρήσεις, γι’ αυτό λέγεται και διαπραγμάτευση».

Για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις(…) Επιλογή της κυβέρνησης είναι η διαπραγμάτευση να γίνεται στο τραπέζι κι όχι να υπάρχουν διαρροές ως δείγμα σεβασμού προς τη διαδικασία».