Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει κανένα θέμα με τον κ. Στουρνάρα

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει κανένα θέμα με τον κ. Στουρνάρα

«Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας σε ερώτηση «εάν η κυβέρνηση περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα;».

Πρόσθεσε ότι κεντρικός τραπεζίτης είναι ο κ. Στουρνάρας, ότι η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ και ότι είναι ευθύνη της ίδιας της ΤτΕ να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της, καθώς επίσης πως στα ζητήματα που υπάρχει θέμα συνεργασίας -στα θέματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την πορεία της οικονομίας-, η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει τη μεγαλύτερη συνεργασία για το συμφέρον της χώρας.

Ανέφερε ακόμα ο κ. Σακελλαρίδης, ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει ανοίξει κάποιο θέμα με τον κ. Στουρνάρα και ότι «αν έχουν προκύψει ζητήματα αυτά σίγουρα δεν έχουν προκύψει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Υπογράμμισε ότι το ζήτημα της ανεξαρτησίας της ΤτΕ που το σέβεταιο απολύτως η κυβέρνηση, είναι ζήτημα πρώτα απ’ όλα της ίδιας της ΤτΕ να το προασπίζεται και ότι προφανώς και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προασπιστεί και αυτή την ανεξαρτησία της ΤτΕ στο πλαίσιο της ομαλής λειτουργίας του ευρωσυστήματος.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η κριτική που έκανε χθες ο κ. Λαφαζάνης προς τον κ. Στουρνάρα αφορούσε την περίοδο όταν ήταν υπουργός Οικονομικών και πως του ασκήθηκε κριτική για την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας. «Πολιτική κριτική για πεπραγμένα κάποιου που ήταν υπουργός Οικονομικών, μπορεί και οφείλει να γίνεται», συμπλήρωσε.

«Καιρός να καταβάλουν και οι εταίροι μας λίγη προσπάθεια»
Δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή στη στρατηγική της κυβέρνησης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξηγώντας ότι η διαπραγμάτευση γίνεται τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Σημείωσε ότι η αμοιβαία επωφελής συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο και των κόκκινων γραμμών της, πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ζήτημα της ρευστότητας.

Ως προς αυτό το ζήτημα και την κατάληξη σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει μέσα στον Μάιο, είπε ότι είναι σημαντικός σταθμός η τακτική Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας και ενδεχόμενο έκτακτο Eurogroup στα τέλη του μήνα, το οποίο θα μπορούσε να ζητήσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι έχει προχωρήσει πολύ η διαπραγμάτευση και έχει υπάρξει πρόοδος, ότι «η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει αυτή» και ότι «καιρός ειναι να καταβάλουν και οι εταίροι έστω και λίγη προσπάθεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ