Σακελλαρίδης: Προχωράμε προς συμφωνία

Σακελλαρίδης: Προχωράμε προς συμφωνία

«Δεν πήγαμε άδικα σε δημοψήφισμα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έχουμε την αίσθηση ότι στο Eurogroup θα έχουμε θετικά σημάδια ότι προχωρούμε προς συμφωνία κι ότι αν όλα πάνε καλά ίσως να μην χρειαστεί η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης και προσέθεσε:

«Το ζητούμενο είναι να έχει υπάρξει όλη η απαραίτητη προεργασία έτσι ώστε η πρόταση που θα φτάσει στο Eurogroup να έχει όλα τα εχέγγυα για θετική κατάληξη». Αναφερόμενος στα σενάρια περί μυστικού σχεδίου επιστροφής στη δραχμή ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως: «κάτι τέτοιο δεν υφίσταται κι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και μήνες για την επίτευξη συμφωνίας».

«Ο λόγος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο ήταν η στάση από την πλευρά των θεσμών που ζητούσαν όλο και περισσότερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Δεν πήγαμε άδικα στο δημοψήφισμα, βοήθησε στη διαπραγμάτευση»

Και εξήγησε: «Την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ήρθε η έκθεση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκλείψει επιτέλους η αβεβαιότητα. Εάν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, μετά από την πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία».

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που συμβεί κάτι την τελευταία στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως: «όλες αυτές τις ημέρες γίνονται επαφές και συζητήσεις με χώρες με εξέχοντα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να πάμε σε συμφωνία χωρίς μπανανόφλουδες».

Στο θέμα αν θα περάσει στη Βουλή από την κυβέρνηση η συμφωνία, ο κ. Σακελλαρίδης σχολίασε: «είμαι σίγουρος ότι θα περάσει και από την ΚΟ και από τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, γιατί σημασία έχει να πατήσουμε στα πόδια μας. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση αλλά η συνείδηση σε τέτοιες στιγμές ιστορικής ευθύνης κρίνεται ανάλογα».

Τέλος, ο κ. Σακελλαρίδης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία στις τράπεζες, ενώ δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα που επιδεικνύουν.