Σαλβίνι: Δεν θα ξεπεράσουμε το 3% στη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ

«Θα φτάσουμε πολύ κοντά, αλλά με γλυκύτητα, όπως εμείς της Λέγκα ξέρουμε να κάνουμε», είπε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών.

Στις επόμενες κινήσεις της ιταλικής κυβέρνησης σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Λέγκα και ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε κομματικό φεστιβάλ. «Δεν θα ξεπεράσουμε το 3% στην σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ. Θα φτάσουμε πολύ κοντά, αλλά με γλυκύτητα, όπως εμείς της Λέγκα ξέρουμε να κάνουμε», είπε ο Σαλβίνι.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του πλοίου Diciotti και την έρευνα σε βάρος του για στέρηση ατομικής ελευθερίας των μεταναστών και προσφύγων, ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών επανάλαβε ότι «αν φτάσει ένα άλλο πλοίο, θα ξανακάνει ακριβώς αυτό που έχει ήδη πράξει».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την εντολή της δικαιοσύνης για κατάσχεση των λογαριασμών της Λέγκα, (λόγω σκανδάλων της προηγούμενης ηγεσίας), ο Σαλβίνι διέψευσε δημοσιεύματα τα οποία υποστηρίζουν ότι το κόμμα του ετοιμάζεται να αλλάξει όνομα. «Δεν κάνουμε πολιτική βάσει των χρημάτων ή των αποφάσεων του ενός ή του άλλου δικαστικού. Έχουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα και το σεβόμαστε», υπογράμμισε τέλος ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών.