Σαμαράς: Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας

Σαμαράς: Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας

Αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού προς την Τρόικα για τις νέες απαιτήσεις και σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ - Εκλογές τώρα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Το δίλημμα αν «θα μείνει η Ελλάδα στον δρόμο της εξυγίανσης, τηρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις, ή θα επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και στην ανατροπή των μεταρρυθμίσεων» θέτει στην κοινή γνώμη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής. Επισημαίνει ότι αυτό είναι το «μόνο εμπόδιο πια για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση».

«Η πολιτική συμφωνία για την “επόμενη μέρα” μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο. Και εργαζόμαστε πυρετωδώς γι’ αυτό», τονίζει ο κ. Σαμαράς. «Η τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος ήταν αυτό που ξέραμε από πριν ότι θα είναι: σκληρή και συνολική», επισημαίνει.

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα προς τους δανειστές ότι η Ελλάδα «έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο» και «κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι, τάχα, “δεν κάνουμε αρκετά”», ενώ διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τηρεί τους δημοσιονομικούς στόχους και θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙZΑ λέγοντας ότι «πήγαν προχθές στο Λονδίνο και απέδειξαν ότι το “οικονομικό τους πρόγραμμα” ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας! Κάνουν ό,τι μπορούν για να τινάξουν τα πάντα στον αέρα».

«Αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο – στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο», καταλήγει ο πρωθυπουργός. «Πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτική αστάθεια, οριστικά, εκλέγοντας Πρόεδρο Δημοκρατίας, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Γιατί αν δεν βγάλουμε Πρόεδρο αυτό θα σημάνει πολιτική αστάθεια και παρατεταμένη ακυβερνησία. Και τελικά, αναγκαστική επιστροφή στα μνημόνια από πολύ χειρότερες θέσεις. Κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για τη χώρα».

«Η αντιπολίτευση μπορεί να έχει όποια αντίρρηση θέλει για την πολιτική μας. Δικαίωμά τους. Κανείς δεν τους ζητά να αλλάξουν άποψη σε οτιδήποτε. Αλλά δεν μπορούν να σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, οδηγώντας σε αστάθεια τώρα που πάμε να βγούμε από την κρίση οριστικά» υπογραμμίζει και προσθέτει: «Αν θέλουν να συνεννοηθούμε πώς θα βγάλουμε όλοι μαζί Πρόεδρο τότε η εθνική συνεννόηση είναι εφικτή και εγώ τη θέλω πρώτος. Αν επιμένουν να σέρνουν τη χώρα σε εκλογές, σε τι ακριβώς να “συνεννοηθούμε”; Στο πως θα τα τινάξουν όλα στον αέρα;».

«Tίμιες, αδιάβλητες και καθαρές εκλογές τώρα», ζήτησε στο μεταξύ εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Λαμία στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. «Συναίνεση με τον κ. Σαμαρά μπορούμε να έχουμε μόνο στην ημερομηνία των εκλογών» είπε, κάνοντας λόγο για αδιέξοδο της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Το “δίδυμο της συμφοράς” Σαμαρά και Βενιζέλου, έχω πληροφόρηση γι’ αυτό, είναι έτοιμο να ξαναθυσιαστεί για να ξανασώσει τη χώρα, αποδεχόμενο, κι άλλα σκληρά μέτρα, για ένα λαό γονατισμένο. Τώρα θέλουν, για μια ακόμη φορά, να παριστάνουν τους “διασώστες”» επισήμανε, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχθεί νέα μέτρα και νέα τετελεσμένα.