Σαμαράς: «Ο λαός πρέπει να αποφασίσει ή από εδώ ή από εκεί»

Σαμαράς: «Ο λαός πρέπει να αποφασίσει ή από εδώ ή από εκεί»

Κάλεσμα Σαμαρά από τα Ιωάννινα και σε όσους δεν έχουν ψηφίσει ξανά ΝΔ - «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει», τόνισε. 

Μήνυμα συσπείρωσης έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς από τα Ιωάννινα, καλώντας και όσους δεν έχουν ξαναψηφίσει Νέα Δημοκρατία να συστρατευθούν σε ένα μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.  «Θέλουμε μαζί μας και αυτούς που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν ΝΔ», δήλωσε ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας μία κρίσιμη και οριακή κατάσταση και όσον αφορά στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά και όσον αφορά στην πορεία της οικονομίας μετά τις 25 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου έθεσε ένα ισχυρά πολωτικό δίλημμα εν όψει της κάλπης, καλώντας τους πολίτες να διαλέξουν στρατόπεδο και ζωγραφίζοντας με μελανά χρώματα το μέλλον σε περίπτωση μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Καθώς μάλιστα το μεγάλο ερώτημα είναι εάν στις 25 Ιανουαρίου θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ.Σαμαράς υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι ο πολιτικός αντίπαλος για τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά ένα ατύχημα που δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν είναι μία άλλη άποψη, μακάρι να ήταν τόσο απλό. Δεν μπορεί να κυβέρνησει, δεν έχει πολιτική διακυβέρνησης, δεν έχει συμμαχίες για να κυβερνήσει».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει φέρει την οικονομία «έτοιμη να πετάξει», για αυτό και χαρακτήρισε τις εκλογές κρίσιμες. «Είμαστε πολύ κοντά στο καλύτερο, αλλά και πολύ κοντά στο χειρότερο. Κοντά στην απογείωση, αλλά και στο να βουλιάξουμε ξανά. Και τώρα είναι που πρέπει να διαλέξουμε».

Υπεραμύνθηκε επίσης της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ. «Κάποιοι αντιδρούν, τους πείραξε η εκστρατεία αλήθειας», είπε και επικαλέστηκε το παρατηρητήριο δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε να δημοσιοποιεί νωρίτερα σήμερα η Συγγρού για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες περί κινδύνου χρεοκοπίας και κατάσχεσης των καταθέσεων πολιτών.

Χαρακτήρισε νέο «παραμύθι» τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ οτι θα πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο. «Με τι λεφτά; Εάν συνεχίσει η χώρα στο δρόμο που τη βάλαμε, είτε θα πάρουμε την τελευταία δόση του δανείου είτε θα βγούμε στις αγορές. Αλλά η τελευταία δόση του δανείου σημαίνει διαπραγμάτευση και συμφωνία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Με όσα διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε συμφωνία θα έχουμε ούτε θα βγούμε στις αγορές», είπε.

«Ορισμένοι ελπίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα κάνει αυτά που λέει. Είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά που οι Ελληνες λένε ότι θα μπορούσαν να ψηφίσουν ένα κόμμα με την προσδοκία ότι δε θα κάνει αυτά που λέει», πρόσθεσε.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δόθηκε στην δημοσιότητα αργά το βράδυ της Δευτέρας. Επικεφαλής είναι ο κ. Θόδωρος Φορτσάκης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. Η δικηγόρος Νίκη Κεραμέως βρίσκεται στην τρίτη θέση και στην τέταρτη ο Βασίλης Οικόνομου.

Το ψηφοδέλτιο έχει ως εξής:

Φορτσάκης Π. Θεόδωρος

Σταμάτης Δημήτριος

Κεραμέως Κ. Νίκη

Οικονόμου Βασίλης

Δεμέστιχας Γρηγόριος

Φαρμάκης Γρηγόριος

Χολέβας Κωνσταντίνος

Δρ. Γούσιας Ιωάννης Σπυρίδων

Τσακίρης Παύλος

Μανούσακα – Τσιριντάνη Παγώνα

Πέππας Νίκος

Ιωαννίδης Σάκης