Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη» – Δύο νέα προεκλογικά σποτ από τη ΝΔ

Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη» – Δύο νέα προεκλογικά σποτ από τη ΝΔ

Πρόσκληση ακόμη και στον Γιώργο Παπανδρέου για τον σχηματισμό μιας νέας, φιλευρωπαϊκής κυβέρνησης - Νέα πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ με κυβέρνηση ΝΔ.

Για σχέδιο «αφανισμού» της μεσαίας τάξης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Αντ.Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός διακηρύσσει ότι στόχος του είναι η συγκρότηση μίας νέας κυβέρνησης με όλες τις φιλευρωπαϊκές δυνάμεις και στη βάση αυτή η πρόσκλησή του απευθύνεται και στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, εφόσον βρίσκεται στη νέα Βουλή.

Παράλληλα, προεξοφλεί ότι, εάν η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές, έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα επιτευχθεί συμφωνία για το τέλος του Μνημονίου και τη γραμμή προληπτικής στήριξης της χώρας.

Όσον αφορά σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος, ο πρωθυπουργός δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος, υποστηρίζοντας ότι «θα μπερδέψει τα πράγματα για την Ελλάδα». «Εκείνο που προέχει σε εμάς, τώρα, είναι να αποκατασταθεί πλήρως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται καμία συνδιάσκεψη» τονίζει, σημειώνοντας:

«Αυτά που ήδη έχουν γίνει, όλα μαζί είναι η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην Ιστορία. Μένει τώρα να κάνουμε και το τελευταίο βήμα: να επεκτείνουμε την περίοδο των χαμηλών τόκων για μερικά χρόνια ακόμα στο μέλλον. Και να επεκτείνουμε την εξόφληση, για αρκετά χρόνια επίσης στο μέλλον. Αυτό το δικαίωμα το έχουμε κατοχυρώσει με τη Συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012. Και είμαστε κοντά στο να το πετύχουμε τους επόμενους μήνες. Δεν χρειάζεται καμία συνδιάσκεψη γι’ αυτό».

Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει ότι φιλοδοξία του είναι ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, που προϋποθέτει μεγάλες τομές στο κράτος, που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συγχωνεύσεις υπουργείων και υπηρεσιών, αλλαγή διάρθρωσης του κυβερνητικού έργου.

Τέλος, απορρίπτει εκ νέου κάθε ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με τους υβριστές μου διάλογο δεν μπορώ να κάνω», ενώ κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού».

Νέα πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ με κυβέρνηση ΝΔ
Νέα πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ προαναγγέλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην Εφημερίδα Αγορά, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως θα συμβεί «όπως σταδιακά έχουμε μειώσει δύο φορές ως τώρα το φόρο ακινήτων για τους περισσότερους».

«Μειώσαμε το ‘χαράτσι’ 15% το 2013 για όλους. Και ακόμα 15% περίπου μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ’ ότι το 2012. ΚΑι οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 απ’ ότι την πρόηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε προσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015!», τονίζει ο κ. Σαμαράς. Και συνεχίζει λέγοντας πως «Και στα επόμενα δυο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που είπαμε: στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα».

Προαναγγέλλει ακόμη μείωση στο φόρο για τα επιχιερηματικά κέρδη σταδιακά στο 15% από 25% που είναι σήμερα. «Από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε το 2015 θα πέσει ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια», λέει ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε όλες τις μειώσεις φόρων που έχει κάνει η κυβέρνηση του και καταλήγει «τα πάμε σταδιακά, χωρίς να κατρακυλάμε ξανά στα ελλείμματα. όποιος πάει να τα κάνει απότομα και ισοπ[εδωτικά και χωρίς να “μετρήσει” , θα φέρει ελλείμματα και θα καταλήξει να επιβάλλει υψηλότερους φόρους. Ο μόνος δρόμος για αληθινές φορολογικές μειώσεις είναι με σοβαρότητα και πρόγραμματισμό σε συνθήκες ανάπτυξης και σταθερότητας, όλα τα άλλα είναι “πυροτεχνήματα” που οδηγούν σε ελλείμματα, μνημόνια, ύφεση, και χειρότερη φορολόγηση».

Δύο νέα προεκλογικά σποτάκια από τη Νέα Δημοκρατία
Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την προεκλογική της καμπάνια με δύο νέα τηλεοπτικά μηνύματα. Το πρώτο με τον τίτλο «Θα τους εμπιστευτούμε την Ελλάδα;» και περιλαμβάνει τις δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή πως η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να κόψει μέχρι και 100 δισ ευρώ.

Το σποτ είναι μόλις 19 δευτερόλεπτα, αφού άλλωστε στόχος είναι να υπενθυμίζει στους πολίτες την επίμαχη δήλωση, που έχει ήδη γίνει θέμα. «Σε αυτούς τους ανθρώπους θα εμπιστευθούμε την Ελλάδα;» αναρωτιέται ο εκφωνητής και σχολιάζει: «Η διακυβέρνηση της χώρας είναι σοβαρή υπόθεση».

Το δεύτερο σποτ φέρει τον τίτλο «Οι υποσχέσεις τους καταστρέφουν τη μεσαία τάξη» και αναφέρεται στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου για αυξήσεις φόρων.