Samsung Galaxy Fold: Καθυστερεί η κυκλοφορία του «πτυσσόμενου κινητού» μετά τα προβλήματα στην οθόνη

Samsung Galaxy Fold: Καθυστερεί η κυκλοφορία του «πτυσσόμενου κινητού» μετά τα προβλήματα στην οθόνη
epa07384288 A handout photo made available by Samsung Electronics Co. DJ Koh, head of Samsung Electronics Co.'s IT & Mobile Communications Division, unveiling the Galaxy Fold, the foldable smartphone, during an Unpacked event in San Francisco, California, USA, 20 February 2019. EPA/SAMSUNG ELECTRONICS CO / HANDOUT SOUTH KOREA OUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Περίπου 50 δοκιμαστικοί χρήστες πήραν τη νέα συσκευή στα χέρια τους και μερικοί από αυτούς -ασαφές πόσοι ακριβώς- διαπίστωσαν ότι η οθόνη έσπασε μετά από ολιγοήμερη χρήση.

Η Samsung θα καθυστερήσει την κυκλοφορία στα καταστήματα του πολυαναμενόμενου νέου μοντέλου «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου Galaxy Fold με οθόνη που διπλώνει, μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε ορισμένους χρήστες, οι οποίοι δοκίμασαν τη συσκευή και ανέφεραν ότι η οθόνη έσπασε μετά από μερικές μόνο μέρες χρήσης.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις smartphones στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει περαιτέρω εσωτερικές δοκιμές και θα δώσει σε λίγες εβδομάδες νέα ημερομηνία για την κυκλοφορία του καινοτόμου προϊόντος της, το οποίο όμως, σύμφωνα με τους αναλυτές, τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτη για την εταιρεία, θυμίζοντας ίσως την ατυχή περίπτωση το 2016 του μοντέλου Galaxy Note 7, που υπήρχε κίνδυνος να «σκάσει» στα χέρια του χρήστη, με συνέπεια η εταιρεία να αναγκαστεί σε μαζική ανάκληση της συσκευής.

Φέτος τον Απρίλιο περίπου 50 δοκιμαστικοί χρήστες (συντάκτες τεχνολογίας, αναλυτές, μπλόγκερς τεχνολογίας κ.α.) πήραν τη νέα συσκευή στα χέρια τους και μερικοί από αυτούς -ασαφές πόσοι ακριβώς- διαπίστωσαν ότι η οθόνη έσπασε μετά από ολιγοήμερη χρήση, κάτι που πυροδότησε σειρά αρνητικής δημοσιότητας. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τη Samsung, η οποία τελικά αποφάσισε να αναβάλει την κυκλοφορία του Galaxy Fold.

Το νέο μοντέλο, με αρχική τιμή λιανικής κοντά στα 2.000 δολάρια, επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 26 Απριλίου και στη Βρετανία στις 3 Μαΐου. Τώρα η Samsung, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, μελετά τι πήγε στραβά και τι μπορεί να διορθώσει. Δεν είναι ακόμη γνωστό κατά πόσο έχει σταματήσει η παραγωγή του προϊόντος.

«Ασφαλώς είναι ένα πλήγμα στη φήμη της Samsung, αλλά δεν πρόκειται να έχει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα της, καθώς η εταιρεία με αυτό το προϊόν δημιούργησε μια τελείως νέα κατηγορία αναδιπλούμενων συσκευών. Δεν είχε ήδη κάποιο μερίδιο αγοράς για να το χάσει», δήλωσε ο Πάτρικ Μούρχεντ, ιδρυτής της εταιρείας αναλύσεων Moor Insights & Strategy, ο οποίος πρόσθεσε ότι το δικό του Galaxy Fold που δοκίμασε, δουλεύει μια χαρά. Οι κινεζικές ανταγωνίστριες εταιρείες Huawei και Xiaomi επίσης ετοιμάζουν αναδιπλούμενα smartphones, αλλά καμία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνία κυκλοφορίας στην αγορά.