Σανίδα σωτηρίας για το χρεοκοπημένο Ρίο ντε Τζανέιρο

Σανίδα σωτηρίας για το χρεοκοπημένο Ρίο ντε Τζανέιρο
epa05374234 (FILE) A file photo date February 2014 showing an aerial view of the 'Christ the Redeemer' statue overlooking Rio de Janairo, Brazil. A serious financial crisis facing the state of Rio de Janeiro propelled Rio's interim governor Francisco Dornelles, to declare a state of public calamity on 17 June 2016 to fulfil its Olympic commitments. The 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro will start on 05 August and run until 21 August 2016. EPA/MARCELO SAYAO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κυβέρνησης της Βραζιλίας δίνει χρήματα στην πόλη για να καλύψει τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χρηματοδότηση ύψους 849 εκατ. δολαρίων προγραμματίζει να παράσχει η κεντρική κυβέρνηση της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες για τη χρήση των υποδομών της πόλης, αλλά και την ασφάλεια στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στο Reuters.

Το Σάββατο ο κυβερνήτης του Ρίο κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση χρεοκοπίας, μετά τη μείωση των εσόδων εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, αλλά και της μείωσης των εσόδων από τις εξαγωγές πετρελαίου. Τα ταμεία της πολιτείας είναι άδεια, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναμένεται ν’ αρχίσουν στις 5 Αυγούστου.

Τα νέα οικονομικά κονδύλια θα αξιοποιηθούν για την πληρωμή του προσωπικού ασφάλειας, αλλά και την ολοκλήρωση της γραμμής του μετρό, που οδηγεί στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.