SAP: Ενίσχυση καινοτόμων ελληνικών startups μέσω Αthens Startup Forum

SAP: Ενίσχυση καινοτόμων ελληνικών startups μέσω Αthens Startup Forum

Η γερμανική πολυεθνική στοχεύει στη δημιουργία ενός ελληνικού οικοσυστήματος υψηλής τεχνολογίας.

Τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας στην Ελλάδα στοχεύει η γερμανική πολυεθνική SAP. Ο παγκόσμιος προμηθευτής λογισμικού υλοποιεί και στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα υποστήριξης των startups. Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αthens Startup Forum. Η σχετική διαδικασία θα αναδείξει τις startups, που η ομάδα της SAP θα στηρίξει, κατά τη διάρκεια ενός έτους, προκειμένου να αναπτύξουν νέες εφαρμογές πάνω στο SAP HANA.

Στο πλαίσιο του Αthens Startup Forum, που εντάσσεται σε μια παγκόσμια πρωτοβουλία της SAP για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, θα γίνει ανάλυση των παραμέτρων του προγράμματος και παρουσίαση των οφελών, που θα αποκομίσουν από το πρόγραμμα όσα startups γίνουν δεκτά.

Διαβάστε ακόμη: ΕΕΔΕ και Cosmote ενισχύουν τις startups

Στο επόμενο στάδιο η SAP θα διαθέτει δωρεάν την πλατφόρμα SAP HANA, ενώ τα στελέχη της εταιρείας θα βρίσκονται κοντά στην ομάδα του κάθε startup, παρέχοντας διαρκή και δωρεάν εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη με στόχο την αποτελεσματική διαμόρφωση του προϊόντος.

Στο τελικό στάδιο και εφόσον η αρχική ιδέα έχει πάρει την τελική της μορφή, η SAP θα παρέχει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη υποστήριξη σε επίπεδο marketing και πωλήσεων, καθώς και συμβουλευτική σχετικά με την αποτελεσματική τοποθέτηση του προϊόντος στην αγορά.

Ήδη, πάνω από 650 Startups παγκοσμίως αντιμετωπίζουν και ξεπερνούν αυτές τις προκλήσεις με την καινοτόμα πλατφόρμα SAP HANA, αξιοποιώντας τις παροχές του SAP Startup Focus Program, σε συνδυασμό με το SAP Ventures II Fund (ύψους $650 εκατ.).