Σαπέν: Έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος ακόμη και στις 17-19 Απριλίου

Σαπέν: Έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος ακόμη και στις 17-19 Απριλίου

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της στάσης ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Την πρόταση να ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος ακόμη και εντός του Απριλίου κατέθεσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν. «Δεν είχα δει ποτέ να υπάρχει τόση συναίνεση ότι το ερώτημα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί», δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg. Πρόσθεσε πως η στήριξη για την ανάληψη δράσεων που θα ρυθμίζουν το ελληνικό χρέος δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή, ειδικά αν η Ελλάδα ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση.

«Το ερώτημα του χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι ώστε να μην τους έχουμε σε κατάσταση πίεσης για πάντα» είπε ο κ. Σαπέν. Ξεκαθάρισε πως το κούρεμα του χρέους δεν συζητείται καθώς είναι «κόκκινη γραμμή» αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο που δεν θα γίνουν κουρέματα. Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς. Αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος εναλλακτικών», είπε ο κ. Σαπέν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από την «εαρινή σύνοδο» του ΔΝΤ που αναμένεται να διεξαχθεί από 17 έως τις 19 Απριλίου στην Ουάσινγκτον. «Αυτό μου φαίνεται πως είναι ένα χρήσιμο χρονοδιάγραμμα», εκτίμησε.

Ο κ. Σαπέν, δήλωσε επίσης πως είναι «πεπεισμένος» πως είναι «απολύτως πιθανό να ελαφρυνθεί το χρέος χωρίς κούρεμα». Είναι πιθανό να «παίξουμε» με την ωρίμανση του χρέους, είπε.