Σε αυτή τη χώρα αγοράζουν iPhone 5S σχεδόν στη μισή τιμή

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ανταγωνισμός της Apple με την Samsung έφερε μια πρωτοφανή έκπτωση για τα κινητά της.

Η Ινδία ήταν μια από τις ακριβότερες χώρες για όποιον ήθελε να αγοράσει iPhone. Πλέον δεν είναι.

Η τιμή του iPhone 5S, του φτηνότερου κινητού που η Apple διαθέτει στην αγορά, έπεσε στα 370 δολάρια, δηλαδή 43% λιγότερα από τη τιμή που είχε πριν τη γενναία αυτή μείωση. Την ίδια ώρα, μάλιστα, το μοντέλο πωλείται στις ΗΠΑ για 450 δολάρια.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Economic Times, πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά μείωση της τιμής του κινητού. Μέχρι το Σεπτέμβριο το iPhone 5S κόστιζε στην Ινδία 665 δολάρια, όμως τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για όσους θέλουν να το αποκτήσουν.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί το πιο επιτυχημένο της Apple στη χώρα, χωρίς όμως η αγορά της Ινδίας να αποτελεί προνομιακό χώρο για την αμερικανική εταιρεία. Κι αυτό γιατί αποτελεί μόλις το 1% των συνολικών εσόδων της Apple, και το iPhone 5S αποτελεί ακόμη και τώρα ένα από τα ακριβότερα smartphones που κυκλοφορούν εκεί.

Το πρόσφατο οικονομικό έτος η Apple πούλησε 1,7 εκατ. τηλέφωνα στην Ινδία, με τους αναλυτές να πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για πολύ μεγαλύτερα έσοδα. Οι προοπτικές για τις αγορές έξυπνων κινητών τηλεφώνων από τους Ινδούς καταναλωτές αυξάνονται διαρκώς, καθώς Ευρώπη και ΗΠΑ ήδη έχουν κατακλυστεί και οι καταναλωτές διαθέτουν ήδη τα περισσότερα από τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα που κυκλοφορούν.

Επιπλέον, πολλοί συμπέραναν ότι η Apple αποφάσισε να μειώσει τόσο δραστικά την τιμή του iPhone 5S με σκοπό να «χτυπήσει» τη Samung, η οποία κατέχει το 23,2% της ινδικής αγοράς. Με τη μόνη διαφορά ότι η κορεατική εταιρεία έχει συνάψει ειδικές συμφωνίες οι οποίες προβλέπουν πολύ λιγότερους δασμούς για τα προϊόντα της.

Το iPhone 5S αποτελεί το τελευταίο μοντέλο 4 ιντσών της Apple που ακόμη διατίθεται από την εταιρεία, με τις φήμες να κάνουν λόγο ότι το νέο έτος η αμερικανική εταιρεία θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο ίδιας οθόνης με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά των νέων iPhone 6, ούτως ώστε να μπει σφήνα στις αναδυόμενες αγορές σαν την ινδική και να πάρει ένα σημαντικό μερίδιο της «πίτας» που αυτή τη στιγμή κρατά πολύ γερά ο μεγάλος κορεατικός της ανταγωνιστής.