Σε αλλαγές στους χάρτες της προχωρά η Google

pixabay.com

Με νέα αλγοριθμική τεχνική θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε έναν ακόμη πιο ολοκληρωμένο και ζωντανό χάρτη της Google.

Με νέα αλγοριθμική τεχνική θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε έναν ακόμη πιο ολοκληρωμένο και ζωντανό χάρτη της Google.

Οι χάρτες αλλάζουν

Ο Sujoy Banerjee, Product Manager των Google Maps, ανέφερε ότι αυτήν την εβδομάδα οι χάρτες αλλάζουν, παρουσιάζοντας νέες οπτικές βελτίωσης που δίνουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, διευκολύνοντας την κατανόηση της περιοχής την οποία πρόκειται να επισκεφτούμε ή να περιπλανηθούμε διαδυκτιακώς.

Οι πασίγνωστοι σε όλους Google Maps από τότε που ξεκίνησαν, πριν 15 χρόνια, αποτελούν συντροφιά και καθοδήγηση στους καθημερινούς προορισμούς μας αλλά και στις διακοπές μας, όπως και αν αυτές εξελίχτηκαν σήμερα ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι «Χάρτες Google» επαναπροσδιόρισαν τι σημαίνει ένας χάρτης και πως εξελίσσεται από ισχυρό εργαλείο πλοήγησης σε ισχυρό καθημερινό σύντροφο που προσφέρει επίσης χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το που να πάτε και τι να κάνετε.

Λειτουργίες όπως δημοφιλείς ώρες, διαφορετικά δρομολόγια και χάρτες εκτός σύνδεσης έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο μας, ώστε να είναι πιο εύκολο να παρθούν οι σωστές αποφάσεις αλληλεπίδρασής μας με αυτόν.

Νέα τεχνική

Με αυτήν την ενημέρωση, οι Χάρτες Google έχουν μια από τις πιο ολοκληρωμένες προβολές φυσικών λειτουργιών από οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική εφαρμογή χαρτών – με διαθεσιμότητα και στις 220 χώρες και περιοχές που υποστηρίζουν.

Στην ιστοσελίδα των χαρτών αναφέρεται πως η κάλυψη αφορά πάνω από 100 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηράς που αντιστοιχούν σε 18 δισεκατομμύρια γήπεδα ποδοσφαίρου.

Με νέα αλγοριθμική τεχνική χαρτογράφησης χρωμάτων, δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε ακόμη πιο ολοκληρωμένο και ζωντανό χάρτη μιας περιοχής σε παγκόσμια κλίμακα.

Η εξερεύνηση ενός τόπου θα δίνει με μια ματιά τα φυσικά χαρακτηριστικά του, με αποτέλεσμα να μπορούν να γίνονται πιο ευδιάκριτες και κατανοητές οι διαφορετικές παραλίες, οι μπλε λίμνες ή οι ερημικές εκτάσεις, τα ποτάμια, οι ωκεανοί και οι χαράδρες.

Και στο αστικό τοπίο

Μπορεί ακόμη πιο εύκολα και με μια ματιά να γίνει αντιληπτό πόσο πλούσιο και πράσινο είναι ένα μέρος με βλάστηση, όπως επίσης και αν υπάρχουν υπολείμματα χιονιού στις κορυφές των βουνοκορφών.

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται σε αφιέρωμα του CNN, θα μπορεί ο χρήστης να εξερευνήσει καλύτερα το αστικό τοπίο, βλέποντας ακριβώς πού βρίσκονται πεζοδρόμια και νησίδες, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο και για άτομα τα οποία μετακινούνται με αναπηρική καρέκλα ή ειδικά διαμορφωμένα οχήματα.