Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα λόγω έρευνας της OLAF

Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα λόγω έρευνας της OLAF
EPA/PATRICK SEEGER

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΕΚ, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα ορισμένων συναλλαγών.

Έπειτα από εσωτερική έρευνα που οδήγησε σε έρευνα από την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης της ΕΕ (ΟLAF) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε την απόφαση να θέσει σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και δύο ακόμη συνεργάτες του.

«Κατά τη διάρκεια των τακτικών δημοσιονομικών διαδικασιών και ελέγχων του Κοινοβουλίου, έφτασαν στο φως διάφορες συναλλαγές που έγιναν και έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό από το Γραφείο των Αθηνών και προέκυπταν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητά τους. Ύστερα από μια εσωτερική έρευνα, το Κοινοβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν υποχρεωμένο να παραπέμψει την υπόθεση στον OLAF, την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης της ΕΕ. Η OLAF επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα», δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΕΚ, Μάρτζορι Βαν Ντεν Μπρέκε.

Μέχρι αυτήν την ώρα, πάντως, το ελληνικό γραφείο δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για την έρευνα του OLAF και το ποιές ακριβώς υποθέσεις ελέγχονται.

«Κρίνουμε ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι δυσανάλογο και επιφυλασσόμεθα για τις επόμενες κινήσεις μας», ήταν η λακωνική δήλωση του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου.