Σε ιστορικό υψηλό τα έσοδα της ICAP Group παρά τις αντιξοότητες

Ο όμιλος κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα του κατά 1,4 εκατομμύρια σε σχέση με το 2015.

Βελτίωση στους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιείται κατάφερε να σημειώσει ο όμιλος ICAP Group για το 2015, παρά τις αντιξοότητες των καιρών, σημειώνοντας αύξηση στα έσοδα του που έφτασαν τα 63,23 εκατομμύρια, που είναι τα υψηλότερα στην ιστορία του, πετυχαίνοντας αύξηση 1,4 εκατομμύρια ή 2,3% έναντι του 2014.

Σημαντική ήταν η ανάπτυξη των θυγατρικών στο εξωτερικό και η συμβολή τους στην Κερδοφορία του Ομίλου, γεγονός που επιβεβαιώνει την πετυχημένη εξωστρεφή Στρατηγική του Ομίλου.

Μεταξύ των επιτυχημένων έργων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στο 2015, ιδιαίτερη μνεία χρήζει στην μονάδα των Credit Ratings που επαναξιολόγησε 2.036 εταιρείες μέσα σε συνθήκες εξαιρετικής οικονομικής αβεβαιότητας, στο Trade Exchange program που πλέον αριθμεί 88 μέλη, γνωστές και μεγάλες επιχειρήσεις, που τροφοδοτούν μηνιαίως, με συναλλακτικά δεδομένα από 160.000 εταιρείες, στο On Line Trade Platform, που εμπλουτίστηκε με νέα χαρακτηριστικά και επεκτάθηκε επιτυχώς στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία καθιστώντας μας, εκ των λίγων εταίρων στο δίκτυο της Dun & Bradstreet, που παρέχουν ένα τέτοιο εργαλείο διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου και στο FINNEWS PREMIUM, που παρέχει διευρυμένες δυνατότητες online ανάλυσης χρηματοοικονομικών δεδομένων.

Ειδική αναφορά αξίζει επίσης να γίνει στην πολύ καλή απόδοση των People and Employment Solutions, στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και ειδικότερα στο μοναδικό και πρωτοπόρο Έργο λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, καθώς και στην θυγατρική μας Κύκλος Α.Ε. που πέτυχε να είναι νούμερο 1 ή 2 σε κατάταξη αποτελεσματικότητας στη Διαχείριση Απαιτήσεων σε όλους τους μεγάλους πελάτες σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που το 2015, μέσα σε μια τόσο δύσκολη για την Χώρα μας συγκυρία, καταφέραμε να αυξήσουμε τα Έσοδα μας και να πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους Στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες και ανθρώπους. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το 2016, θέτοντας στόχο την επίτευξη Εσόδων 71 εκατ., ήτοι αύξηση 12%. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για τη παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις Εταιρείες – Πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο Ανθρώπινο Δυναμικό μας, που αυξήθηκε στα 1.300 άτομα για τα μεγάλη τους συνεισφορά στην ανάπτυξη του Ομίλου μας».