Σε κινητικότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τον Σεπτέμβριο

Σε κινητικότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τον Σεπτέμβριο

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Τι δηλώνει ο Κυριακός Μητσοτάκης.

Οριστικά μέχρι τον Σεπτέμβριο θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που πραγματοποίησε το κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Βενιζέλου, που ασχολήθηκε με το θέμα των μετακινήσεων στο Δημόσιο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και να τεθούν σε κινητικότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου». Πρόσθεσε, δε, ότι η κινητικότητα δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο της χώρας αλλά και θετικό εργαλείο που οδηγεί στην καλύτερη οξοποίηση του εργατικού δυναμικού.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι από το πρώτο κύμα κινητικότητας που αφορά 1.800 υπαλλήλους, όλοι οι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες όπου υπήρχαν ανάγκες.

«Χαριστική βολή στο Δημόσιο»
«Το κράτος και ο δημόσιος τομέας δεν είναι τσιφλίκια της κυβέρνησης και των δανειστών για να τα αποτελειώσουν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα αυτόν, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει τη χαριστική βολή στον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Προσθέτει ότι το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις των δομών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμό» του κράτους, αλλά διάλυση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και κάθε δυνατότητας ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας.

Σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, το δημόσιο πρέπει να αποτελέσει εκείνο το εργαλείο στήριξης τόσο της ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της οικονομίας, όσο και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, της παιδείας, της υγείας και των υπολοίπων δομών πρόνοιας, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Η ουσιαστική επανασυγκρότηση και ο επαναπροσανατολισμός του δημόσιου τομέα, που δεν επιτυγχάνονται με τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, έχουν κεντρικό ρόλο στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, έξω από τα μνημόνια της λιτότητας».