Σε κλοιό πιέσεων εκ νέου η Folli Follie

Σε κλοιό πιέσεων εκ νέου η Folli Follie

Εκτός δείκτη του MSCI η Folli Follie, ενώ και τρίτο fund σορτάρει τη μετοχή.

Ένα ακόμα επενδυτικό κεφάλαιο έβαλε στο στόχαστρο τη μετοχή της Folli Follie. Σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Oasis Investments II Master Fund LTD απέκτησε στις 8 Μαΐου καθαρή θέση short στον τίτλο που αντιστοιχεί σε 0,75%.

Το συγκεκριμένο fund έχει έδρα στα νησιά Κέιμαν και ανήκει στο Oasis Management Company Ltd, ένα long/short fund με επικεφαλής τον Σεθ Φίσερ, ο οποίος επικεντρώνει τις στρατηγικές τους σε μετοχές της ασιατικής αγοράς.
Παράλληλα υπήρξε υποβάθμιση της μετοχής από την Morgan Stanley Capital International (MSCI).

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood, η οποία είχε προβλέψει την διαγραφή της Folli Follie, αυτή η κίνηση από την MSCI θα οδηγήσει σε παθητικές εκροές ύψους 12,7 εκατ. δολ. από τη μετοχή.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, o κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος, πρόεδρος του Δ.Σ. της FF Group, προέβη στις 14 Μαΐου σε αγορά 110.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εισηγμένης, ενώ στις 11 Μαΐου η εταιρεία προχώρησε σε αγορά 5.000 ιδίων μετοχών.

Αυτό δεν ήταν ωστόσο αρκετό να «καλύψει» το πλήγμα που δέχθηκε η Folli Follie από την κίνηση της MSCI, η οποία προχώρησε σε διαγραφή της από τον δείκτη MSCI Standard Greece, εντάσσοντάς την στο εξής στον MSCI Small Cap, γεγονός που, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα προκαλέσει σημαντικές εκροές από τη μετοχή.