Σε νέα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει η Ν.Δ

Σε νέα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει η Ν.Δ

Η χαμηλή συσπείρωση της Ν.Δ μία εβδομάδα πριν τις κάλπες προκαλεί ανησυχία και ωθεί σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους.

Της Βίκυς Σαμαρά

Η χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας μία εβδομάδα πριν τις κάλπες προκαλεί ανησυχία στο γαλάζιο επιτελείο και ωθεί σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους στην τελική προεκλογική ευθεία, με την κρυφή ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει νέα λάθη στο παρά πέντε.

Η γαλάζια καμπάνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με δύο νέα σποτ τα οποία παραθέτουν τα -κατά Μαξίμου- διλήμματα των εκλογών καταλήγοντας στο ερώτημα «Αντώνης Σαμαράς ή Αλέξης Τσίπρας» και το σλόγκαν «Επιλέγουμε την Ελλάδα που μας αξίζει». Ήδη από την Παρασκευή το βράδυ είχαν ξεκινήσει να προβάλλονται δύο ακόμη αρνητικές τηλεοπτικές διαφημίσεις με στόχο να υπενθυμίσουν τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή περί κοπής 100 δισ ευρώ και του Ευκλείδη Τσακαλώτου περί φορόλογησης 60%, ενώ σκληρή μάχη δίνεται και στο διαδίκτυο.
Διαδικτυακές διαφημίσεις, που αντιγράφουν οπτικά το κεντρικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλούν τους χρήστες «να μάθουν την αλήθεια για την ελπίδα», οδηγούν στο γαλάζιο ielpidaerxetai.gr.

Εκεί τους υποδέχεται το μήνυμα «Στις 25 Ιανουαρίου η ελπίδα επιστρέφει, η Ελλάδα επιστρέφει» , το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στην κεντρική ιστοσελίδα της γαλάζιας διαδικτυακής καμπάνιας lemetinalitheia.gr. Στόχος σύμφωνα με γαλάζιες πηγές είναι να διεκδικήσει η Ν.Δ πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ το σλόγκαν της ελπίδας, το οποίο ο κ.Σαμαράς είχε χρησιμοποιήσει τόσο το 2009 στην εσωκομματική αντιπαράθεση για τη γαλάζια ηγεσία όσο και το 2012.

Αυτό όμως κατά βάση γίνεται με αρνητική προβολή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και κορύφωση των επιθέσεων στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Ελπίδα δίνει ο νοικοκύρης και όχι ο επικεφαλής του σχεδίου διάλυσης της χώρας», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς χθες στην Καλαμάτα, ενώ στο μπαράζ συνεντεύξεων που έδωσε το Σαββατοκύριακο χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ.Τσίπρα.

Η τακτική αυτή θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, καθώς οι μετρήσεις δείχνουν τη συσπείρωση της Ν.Δ στο 70%, δηλαδή πάνω από δέκα μονάδες χαμηλότερα από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα είναι ότι οι γαλάζιοι μοιάζουν να έχουν ξεμείνει από όπλα, καθώς τα βασικά διλήμματα των εκλογών (παραμονή στο ευρώ, συνέχιση των μνημονίων, άγνωστο φορολογικό μέλλον) έχουν ήδη τεθεί. Για αυτό και στο πρωθυπουργικό επιτελείο προσδοκούν σε νέες «προβληματικές» δηλώσεις υποψηφίων και στελεχών της Κουμουνδούρου και θα συνεχίσουν τη στρατηγική του φόβου, με έμφαση όχι μόνο στο γενικό διακύβευμα (την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας), αλλά και το ειδικότερο (τη φορολόγηση, συγκεκριμένα της μεσαίας τάξης).

Για τον κ.Σαμαρά άλλωστε αποτελεί θέμα προσωπικής πολιτικής επιβίωσης μία ήττα να είναι διαχειρίσιμη. Για αυτό θα δοθεί σκληρή μάχη προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα και οι αναποφάσιστοι όχι μόνο να μην πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μην επιλέξουν την αποχή.

Πηγή: news247.gr