Σε ποιόν κλάδο επένδυσε 250 εκατ. δολάρια η Intel

Σε ποιόν κλάδο επένδυσε 250 εκατ. δολάρια η Intel
Intel Capital President Wendell Brooks gives the opening address at the 2016 Global Summit on Monday, Oct. 24, 2016. The 2016 Intel Capital Global Summit takes place Oct. 24-26 in San Diego, California. (Source: Intel Corporation)

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για τέσσερα terabytes δεδομένων που θα παράγονται από κάθε αυτοκίνητο κάθε μέρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Brian Krzanich, ανέβηκε στη σκηνή σε εκδήλωση του Auto Show στο Los Angeles και ανακοίνωσε ότι η Intel Capital θα επενδύσει στα επόμενα δυο χρόνια 250 εκατομμύρια δολάρια στην αυτόνομη οδήγηση.

Οι τεχνολογίες που θα επωφεληθούν από αυτές τις επενδύσεις σχετίζονται με τη συνδεσιμότητα, το context awereness, και την ασφάλεια. Ο στόχος των αυτόνομων αυτοκινήτων είναι η βελτίωση της ασφάλειας, περιορίζοντας όσο δυνατόν περισσότερο το ανθρώπινο λάθος.

Η Intel εισέρχεται δυναμικά στο παιχνίδι λόγω της τεράστιας ποσότητας δεδομένων που απαιτούνται για να αυτονομηθεί η οδήγηση. Ο Krzanich επεσήμανε ότι τα αυτοκίνητα είναι ήδη εξοπλισμένα με μια ποικιλία από αισθητήρες, κάμερες και ελεγκτές που δημιουργούν, συλλέγουν και να διαβιβάζουν τα δεδομένα  και ανέφερε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για τέσσερα terabytes δεδομένων που θα παράγονται από κάθε αυτοκίνητο κάθε μέρα.

Η Intel επέλεξε να κάνει αυτήν την ανακοίνωση  στο πλαίσιο του LA Auto Show για να υπογραμμίσει την τεράστια μετάβαση που συμβαίνει από τις μεταφορές στην τεχνολογία. Εκπρόσωποι όλων των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων επικεντρώθηκαν στον τομέα της τεχνολογικής εξέλιξης των οχημάτων.

Καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται συσκευές που οδηγούμε (ή μήπως όχι;), οι συσκευές αυτές εμφανίζονται πιο ολοκληρωμένες μέσα από την εμπειρία της μεταφοράς με τις συνεργασίες ανάμεσα σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να γίνονται όλο και πιο αναγκαίες.