Σε ποιους το Facebook πληρώνει μέχρι 24.000 δολάρια ανά βίντεο!

Σε ποιους το Facebook πληρώνει μέχρι 24.000 δολάρια ανά βίντεο!
Photo:

Η εταιρεία πληρώνει αστέρες του Vine και του YouTube ώστε να χρησιμοποιούν το Facebook Live.

του Μάθιου Ίνγκραμ

Ο πόλεμος στον χώρο των διαδικτυακών βίντεο μαίνεται, με τις πλατφόρμες να προσπαθούν να πείσουν εταιρείες μέσων ενημέρωσης και celebrities να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.

Η Facebook, ιδιαίτερα, φαίνεται πρόθυμη να πληρώσει με …ζεστό χρήμα ώστε να εξασφαλίσει το περιεχόμενο που θέλει στο Facebook Live.

Ξέρουμε ήδη ότι το γιγαντιαίο κοινωνικό δίκτυο καταβάλλει εκατομμύρια δολάρια σε media όπως οι New York Times και το BuzzFeed για να παράγουν έναν συγκεκριμένο αριθμό βίντεο κάθε μήνα για την υπηρεσία live streaming του. Μόνο το BuzzFeed λαμβάνει 3 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή της Wall Street Journal.

Όμως, η Facebook εμφανίζεται να στοχεύει και σε ανερχόμενους, ανεξάρτητους video artists που συνήθως εμφανίζονται στο YouTube ή στην πλατφόρμα Vine της Twitter, και τους πληρώνει σημαντικά ποσά.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την WSJ, η Facebook πληρώνει τον αστέρα του Vine, Πολ Πικέ, 119.000 δολάρια για να ανεβάσει τουλάχιστον πέντε βίντεο στη live streaming υπηρεσία της μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Αυτό μεταφράζεται σε 24.000 δολάρια ανά βίντεο. Και ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι μόνο ένας από τους πάνω από είκοσι celebrities του διαδικτύου και αστέρες των βίντεο που έχουν υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες.

Η εφημερίδα λέει ότι ο ανεξάρτητος video performer με τις υψηλότερες αποδοχές είναι ο Ρέι Γουίλιαμ Τζόνσον, ο οποίος έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση θαυμαστών για ένα show του στο YouTube που λέγεται ‘The Equals Three Show’, στο οποίο διακωμωδεί βίντεο που γίνονται viral. Μέσα στους επόμενους μήνες, προβλέπεται ότι θα αποκομίσει έως και 224.000 δολάρια απ’ αυτή τη δραστηριότητα.

Η εταιρεία πληρώνει μεγάλα ποσά και σε celebrities από άλλους κλάδους για να τους πείσει να χρησιμοποιούν την υπηρεσία της, όπως ο κολυμβητής Μάικλ Φελπς και ο ηθοποιός Τζορτζ Τακέι.