SEC: Η Binance ανακατεύθυνε 12 δισεκατομμύρια δολάρια προς εταιρείες του CEO, Zhao

SEC: Η Binance ανακατεύθυνε 12 δισεκατομμύρια δολάρια προς εταιρείες του CEO, Zhao
Binance logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 28, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Binance ανακατεύθυνε 12 δισεκατομμύρια δολάρια προς εταιρείες που ελέγχονται από τον CEO Changpeng Zhao, αναφέρει η SEC

Δέκτες δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες μέσω εταιρείας τους υπήρξαν ο συνιδρυτής και CEO της Binance, Changpeng “CZ” Zhao, καθώς και η Guangying “Helina” Chen, σύμφωνα με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Όπως αναφέρεται, τα χρήματα εστάλησαν σε εταιρείες που ελέγχει ο Zhao μέσω μιας ενδιάμεσης εταιρικής οντότητας με την ονομασία Key Vision Development Limited. 

Οι αποδείξεις για αυτές τις κατηγορίες προέρχονται από την μαρτυρία του Sachin Verma, ενός λογιστή που συνεργάζεται με τη SEC και θα αξιοποιηθεί από τη ρυθμιστική αρχή, που ζητά από το δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή απαγόρευση για τον πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Binance.US.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η SEC δεν μπόρεσε να καταστήσει σαφές γιατί μια εταιρεία που ελέγχεται από τον Zhao και ισχυρίζεται ότι συνδέεται με την πλατφόρμα Binance.US, μέσω προσωπικών κεφαλαίων του Zhao, θα ενεργούσε ως λογαριασμός “διέλευσης” για δισεκατομμύρια δολάρια από πελάτες των πλατφορμών της Binance», αναφέρει έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Η SEC υποστηρίζει, μέσω της ανάλυσης των τραπεζικών καταστάσεων της Binance και των εταιρειών του Zhao από τον Verma, ότι 12 δισεκατομμύρια δολάρια απεστάλησαν στον Zhao και 162 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία που ελέγχεται από τη Guangying Chen στη Σιγκαπούρη.

Ελέγχουν αρκετές εταιρείες

Οι Chen και Zhao ελέγχουν αρκετές εταιρείες που δεν έχουν κάποια προφανή σύνδεση με την Binance, όπως φαίνεται από τα έγγραφα. Η SEC αναφέρει ότι η πλειονότητα των χρημάτων που απεστάλησαν στον Zhao και την Chen βρίσκονται τώρα σε λογαριασμούς “εκτός ακτίνας” ή “εκτός χώρας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chen είναι η υπεύθυνη διοίκησης και οικονομικών υποθέσεων της Binance. Πρόσφατο άρθρο ανέφερε ότι ελέγχει λογαριασμούς που ανήκουν στη Binance.US, κάτι το οποίο τελεί σε αντίφαση με την υποτιθέμενη ανεξαρτησία της εν λόγω μονάδας.

Η SEC ελέγχει την Binance.US από τουλάχιστον το 2020 και ισχυρίζεται ότι η Binance διακρατούσε τα κεφάλαια της θυγατρικής εταιρείας της στις “ΗΠΑ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, παρά τη διαβεβαίωση προς τους ρυθμιστές και το κοινό ότι επρόκειτο για ξεχωριστές οντότητες.

Σημειώνεται πως η Binance και η SEC θα επιλύσουν τις δικαστικές διαφορές τους στις 13 Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: