Σφοδρές καταιγίδες «έπνιξαν» το Ντουμπάι

Σφοδρές καταιγίδες «έπνιξαν» το Ντουμπάι
DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - APRIL 16: Vehicles hardly move on flooded streets due to heavy rain in Dubai, United Arab Emirates on April 16, 2024. The torrential rain in Dubai, United Arab Emirates (UAE), had a detrimental effect on daily life. Flooding ensued as a result of the downpour, leading to several vehicles being submerged on the streets and avenues. Stringer / Anadolu (Photo by STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Το ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 30 χιλιοστά το πρωί στο Ντουμπάι, ενώ αναμένονται έως και 128 χιλιοστά βροχής καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Τρίτη, πλημμυρίζοντας μεγάλους αυτοκινητόδρομους και αναγκάζοντας οδηγούς να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 30 χιλιοστά το πρωί στο Ντουμπάι, ενώ αναμένονται έως και 128 χιλιοστά βροχής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παρόμοια ήταν επίσης η εικόνα στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Στο Ντουμπάι, οι βροχές ξεκίνησαν από τη νύχτα, ενώ θυελλώδεις άνεμοι οδήγησαν σε ακυρώσεις πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το οποίο είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα παγκοσμίως και έδρα της αεροπορικής εταιρείας Emirates.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Αρχών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, με τα βυτιοφόρα να πραγματοποιούν επιχειρήσεις απάντλησης των υδάτων από το οδικό δίκτυο.

Τα σχολεία σε όλα τα ΗΑΕ παρέμειναν κλειστά, ενώ οι κυβερνητικοί υπάλληλοι εργάστηκαν σε μεγάλο βαθμό εξ αποστάσεως. Πολλοί εργαζόμενοι έμειναν επίσης στα σπίτια τους, αν και ορισμένοι επιχείρησαν να βγουν έξω, με τους πιο άτυχους να εγκλωβίζονται σε δρόμους καλυμμένους από το νερό.

Σημειώνεται πως οι ισχυρές βροχοπτώσεις δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εμφανίζονται, ωστόσο, περιοδικά, κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων χειμερινών μηνών.

Μάλιστα, πολλοί δρόμοι, καθώς και ολόκληρες περιοχές, δεν διαθέτουν δίκτυο αποχέτευσης λόγω της έλλειψης συχνών βροχοπτώσεων.

Ομάν: 18 νεκροί από τις πλημμύρες

Στο γειτονικό Ομάν, στο ανατολικό άκρο της αραβικής χερσονήσου, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 9 μαθητές και ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, αφού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: