Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι εκφραστές της μιζέριας μας αμφισβητούν, την ώρα που όλος ο κόσμος συγχαίρει την Ελλάδα».

«Τα δύσκολα πέρασαν, τώρα έχει μόνο προς τα πάνω» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «σύντομα, σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε στο ίδιο επίπεδο που ήμασταν προ κρίσης, αλλά σε πιο στέρεες βάσεις».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι «η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο μεταίχμιο, σε ιστορικό σταυροδρόμι» και επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όλος ο κόσμος συγχαίρει την Ελλάδα, αλλά μέσα στη χώρα κάποιοι το αμφισβητούν. Είναι είπε, εκφραστές της μιζέριας, «αυτοί που για εχθρό τους έχουν ορίσει την επιτυχία της χώρας».

Θέλουν, είπε, να μας γυρίσουν πίσω στα μνημόνια. Ενοχλήθηκαν που βγήκαμε μόνοι μας στις αγορές. Αλλά τόνισε, «δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια ούτε νέα μέτρα λιτότητας».

«Ο λαός υπέφερε πάρα πολύ, αλλά Αργεντινή, όπως κάποιοι θα ήθελαν, δεν γίναμε. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε φθάσει το επίπεδο προ κρίσης» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Κάποιοι λένε ότι ευημερούν μόνον οι αριθμοί. Πράγματι σήμερα ευημερούν οι αριθμοί αλλά πριν δύο χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. Αν βουλιάζουν οι αριθμοί είναι το χειρότερο προμήνυμα ότι σύντομα θα υποφέρουν και οι άνθρωποι. Τώρα σταθεροποιήθηκε η οικονομία και σύντομα θα έχουμε ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερο εισόδημα. Ποτέ δεν έγιναν τόσο μαζεμένες μεταρρυθμίσεις, ποτέ δεν διορθώθηκαν τόσες αγκυλώσεις. Τώρα που η χώρα αλλάζει εποχή κάποιοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να γυρίσει πίσω η χώρα στην κρίση και στα μνημόνια. Γι αυτό ενοχλήθηκαν τόσο που βγήκαμε στις αγορές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Μέσα σε δύο χρόνια, η Ελλάδα γύρισε σελίδα, οι νοσταλγοί του χρέους, όμως, τι λένε; Ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια που αφήσαμε πίσω», ανέφερε.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους βουλευτές που άντεξαν τα δύο τελευταία χρόνια και παρέμειναν οι πιο συμπαγής δύναμη στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ είναι ο πυλώνας της σταθερότητας και η εγγύηση της πορείας της χώρας. Τους ζήτησε να δώσουν τον αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό και τους επισήμανε ότι εχθρός είναι η χαλαρότητα της ψήφου.

Προέβλεψε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην απόγνωσή του, θα επιδιώξει την πόλωση και θα προσπαθήσει να φέρει διχασμό» και ζήτησε από τους βουλευτές του να δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει. «Έχουν το θράσος να μιλάνε για διάλογο όταν δεν πάνε στα ευρωπαϊκά φόρα. Τι θα πουν; Ότι η Ευρώπη είναι ιμπεριαλιστική δύναμη; Τι συμμάχους θα βρουν;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι «θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, αλλά δεν χαριζόμαστε σε αυτούς που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στο χθες».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, καταδικάζοντας τα επεισόδια που έγιναν.

Έκανε δε αναφορά και στη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ προανήγγειλε την παρουσίαση, την επόμενη εβδομάδα, του εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου. «Ποτέ δεν υπήρξε συνολικό σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας και πολιτειακά και αναπτυξιακά» υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμα:

Τις προτάσεις του για το Σύνταγμα παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς

Πρόγραμμα για τους άστεγους ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς