Σιδηροδέσμιοι στη Βουλή οι Χρυσαυγίτες Γερμενής και Μπούκουρας

Σιδηροδέσμιοι στη Βουλή οι Χρυσαυγίτες Γερμενής και Μπούκουρας

Η μεταγωγή βουλευτών στη Βουλή είναι ένα πρωτοφανές γεγονός για τα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Σήμερα στις 12:00 θα γίνει η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και του ανεξάρτητου, μετά τη διαγραφή του από τη Χρυσή Αυγή, Στάθη Μπούκουρα.

Προκειμένου να παραστούν αυτοπροσώπως στη συζήτηση και να τοποθετηθούν, οι προφυλακισμένοι βουλευτές, θα μεταφερθούν στη Βουλή -από τις φυλακές Κορυδαλλού ο κ. Γερμενής και από τις φυλακές Ναυπλίου ο κ. Μπούκουρας, μετά από σχετική άδεια των εισαγγελέων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει από χθες ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα για το σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Από τις υπηρεσίες της Βουλής δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία για το πώς θα εισέλθουν στη Βουλή οι δύο κρατούμενοι και πότε ακριβώς προκειμένου να λάβουν μέρος στη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Η μεταγωγή βουλευτών στη Βουλή είναι ένα πρωτοφανές γεγονός για τα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Αντιδράσεις για απαγόρευση εισόδου σε πολίτες
Αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Χρυσή Αυγή προκάλεσαν τα μέτρα ασφαλείας με την απαγόρευση εισόδου στη Βουλή σε πολίτες το διάστημα από τις 10:00 έως τις 13:00, όση ώρα δηλαδή θα διαρκέσει η συζήτηση για την άρση ασυλιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του κόμματός της για το μέτρο, κάνοντας λόγο για «ατόπημα και αυθαιρεσία» και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να είναι κλειστή η Βουλή σε πολίτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με βουλευτές.

Ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Καλαντζής, διευκρίνισε ότι η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη μετά τη μία το μεσημέρι και πρόσθεσε ότι είναι μέτρο και όχι απαγόρευση.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατήγγειλε ότι «κλειδώθηκε η Βουλή στους πολίτες και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους γονείς των βουλευτών για να ακούσουν τις τοποθετήσεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

«Αν η ΝΔ θέλει να το παίζει χούντα, κλείστε και το κανάλι της Βουλής, κλείστε και τη Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασιδιάρης.

Διαβάστε ακόμη: 

Εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό – επιχειρησιακό» σκέλος η Χρυσή Αυγή