Η συγχώνευση που αλλάζει το χάρτη του εμπορίου

Η συγχώνευση που αλλάζει το χάρτη του εμπορίου
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Απορρόφηση σε μία εταιρεία όλων των καταστημάτων Attica, που θα διαθέτει πωλήσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ. 

Συγχώνευση τριών εταιρειών που αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο του εμπορίου, υπογράφτηκε την Παρασκευή, καθώς η θυγατρική της Folli- Follie Attica stores θα απορροφήσει δια συγχωνεύσεως τη Northlandmark και τα Καταστήματα Βορείου Ελλάδος. Με τη νέα συγχώνευση οι τρεις εταιρείες θα λειτουργούν υπό τα Αττικά Πολυκαταστήματα ( προμήθειες, υπηρεσίες κα) με αποτέλεσμα την δημιουργία συνεργειών για τον όμιλο της Folli- Follie.

Με την κίνηση αυτή δημιουργείται μια εταιρεία, η οποία θα διαθέτει πωλήσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ , ενώ διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας θα είναι ο επιχειρηματίας Κ. Λαμπρόπουλος. Σύμβουλος της συγχώνευσης είναι η εταιρεία Virtus Partners του κ. Λάμπρου Παπακωνσταντίνου.

Folli Follie: Κάθε εβδομάδα και ένα νέο κατάστημα στην Κίνα!

Συγκεκριμένα, η Folli Follie ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις από 30-8-2013 αποφάσεις, τα Διοικητικά Συμβούλια των κάτωθι θυγατρικών του ομίλου της αποφάσισαν την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης με απορρόφηση από την ανώνυμη εταιρία «Άττικα Πολυκαταστήματα Α.Ε. (εφεξής «Άττικα») των ανωνύμων εταιριών «Northlandmark», και Καταστήματα Βορείου Ελλάδος. H ανωτέρω ενδοομιλική συγχώνευση θα συντελεστεί δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 68 επ. του Κ.Ν.2190/1920 σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν.2166/1993, ως ισχύουν, με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των συγχωνευόμενων εταιριών.  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Folli Follie, κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος τόνισε ότι, «οι αποφάσεις αυτές θα συμβάλλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, στην εκμετάλλευση οικονομικών συνεργειών και στην ενδυνάμωση του Ισολογισμού, παρέχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη του Ομίλου».

Folli Follie: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ στην Ρουμανία

Όπως αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση, «η Folli Follie αναδεικνύεται σε στρατηγικό μέτοχο της εταιρίας και σε συνδυασμό με την ισχυρή μετοχική παρουσία της ομάδας των Ελλήνων επιχειρηματιών που ίδρυσαν την εταιρία, προεξάρχοντος του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου και η οποία συμπληρώνεται κατά βάση από τους έμπειρους παίκτες της Ελληνικής αγοράς Κωνσταντίνο Τσουβελεκάκη και Αλέξη Σγουμπόπουλο παρέχονται τα εχέγγυα περαιτέρω ανάπτυξης και εκμετάλλευσης των ευκαιριών που δίνει η τρέχουσα κατάσταση στην ελληνική αγορά. Η εισηγμένη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Folli Follie θα έχει πλέον την ευκαιρία να αναδείξει την «κρυμμένη» αξία της συμμετοχής της στον χώρο των πολυκαταστημάτων που από νωρίς διέκρινε ως έναν από τους πλέον προσοδοφόρους στην ελληνική αγορά».

Ετήσιες πωλήσεις 120 εκατ. ευρώ και προσωπικό 2.000 άτομα
Μετά τη συγχώνευση η ενιαία εταιρεία Άττικα Πολυκαταστήματα θα συμπεριλαμβάνεται στις 50 μεγαλύτερες εμπορικές εταιρίες βάσει πωλήσεων, (εξαιρουμένων των supermarkets και των εταιριών καυσίμων).

Οι ετήσιες πωλήσεις των 120 εκ.ευρώ και η απασχόληση 2.000 ατόμων εντός των πολυκαταστημάτων επιτεύχθηκαν 8 μόλις χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας. Το πρώτο κατάστημα ξεκίνησε την λειτουργία του το 2005 στον χώρο του City Link (Πανεπιστημίου) σε χώρο 25.000 τμ, ενώ στη συνέχεια αναπτύχθηκε το 2008 στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι σε χώρο 12.500 τ.μ. και στη Θεσσαλονίκη το 2012 στο Mediterranean Cosmos σε χώρο 5.000 τ.μ. Τις προσεχείς ημέρες εγκαινιάζεται ένας νέος χώρος 700 τ.μ. στο εμπορικό κέντρο Mall ενώ παράλληλα διευρύνεται η δραστηριότητά της μέσω της Carelab by attica στον χώρο των παραφαρμευτικών προϊόντων και καλλυντικών.

Με επενδυμένα ίδια κεφάλαια των μετόχων της και ρευστότητα που αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ η εταιρία είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση του επόμενου στόχου της, που είναι η ανάπτυξη πολυκαταστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εξετάζει και άλλες δυνατότητες στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας με έμφαση στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Τονίζεται ακόμα ότι, «αρωγοί στην επιτυχή λειτουργία των πολυκαταστημάτων είναι οι βασικοί της συνεργάτες Picar AE (μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς) –η οποία πέραν των εμπορικών συνεργασιών καθίσταται και μέτοχος του «ενιαίου» σχήματος – και η Lamda Development ΑΕ (εταιρία του Ομίλου Λάτση) – με την οποία επιχειρείται εμβάθυνση των επιχειρηματικών τους σχέσεων στα μελλοντικά εγχειρήματα – όπως επίσης και οι προμηθευτές της που περιβάλλουν με απόλυτη εμπιστοσύνη τον τρόπο Διοίκησης και ανάπτυξης της εταιρίας».