Συγχώνευση – μαμούθ 26 δισ. δολαρίων των T-Mobile και Sprint: Τι αλλάζει στις τηλεπικοινωνίες;

Συγχώνευση – μαμούθ 26 δισ. δολαρίων των T-Mobile και Sprint: Τι αλλάζει στις τηλεπικοινωνίες;
Photo:

«Αυτή η συγχώνευση θα δημιουργήσει έναν σημαντικό ανταγωνιστή με στόχο να προσφέρει περισσότερα για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, σε χαμηλότερες τιμές».

Άνοδο 1,5% σημείωσε η Deutsche Telekom, αφού η γερμανική εταιρία κατέληξε σε συμφωνία ύψους 26 δισεκ. δολαρίων για τη συγχώνευση της T-Mobile US και της Sprint.

Οι πάροχοι ασύρματων δικτύων, T-Mobile και Sprint, ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι θα συγχωνευθούν, δίνοντας έμφαση στα δυνητικά οφέλη για την ανάπτυξη της νέας εταιρείας του ασύρματου δικτύου υψηλής ταχύτητας 5G.

Η νέα εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα διατηρήσει το όνομά της, T-Mobile, και θα έχει την έδρα της στην Bellevue, στην Ουάσινγκτον. Ο John Legere, σημερινός επικεφαλής της T-Mobile, θα είναι και Διευθύνων Σύμβουλος της νέας εταιρείας.

Η συγχώνευση θα είναι μια συμφωνία που θα αφορά την εξαγορά όλων των μετοχών της εταιρείας, ανταλλάσσοντας 9,75 μετοχές της Sprint για κάθε μετοχή της T-Mobile. Αυτό θα δημιουργούσε μια εταιρεία που θα αξίζει περίπου 146 δισεκατομμύρια δολάρια, και θα επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στις ασύρματες υπηρεσίες δεδομένων. Η ανταγωνιστική Verizon έχει σήμερα συνολικό ανώτατο όριο αγοράς 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά περιλαμβάνει και σημαντικές δραστηριότητες στις οπτικές ίνες και την τηλεόραση. Η AT & T, η οποία επίσης παρέχει ασύρματες υπηρεσίες μαζί με πολλές άλλες υπηρεσίες, εκτιμάται στα περίπου 216 δισ. δολάρια.

«Αυτή η συγχώνευση θα δημιουργήσει έναν σημαντικό ανταγωνιστή με στόχο να προσφέρει περισσότερα για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις σε χαμηλότερες τιμές, περισσότερη καινοτομία και ασυναγώνιστη εμπειρία δικτύου – και θα το κάνει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα μπορούσε από μόνη της», ανέφερε ο Legere σε δήλωση.

Οι συγχωνευμένες εταιρείες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «απασχολούν περισσότερους υπαλλήλους σε σχέση με όσους απασχολούσε η καθεμία εταιρεία ξεχωριστά».