Συγκλονιστική η κατάθεση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα

REUTERS

Η «Real News» δημοσιεύει την περιγραφή της δολοφονίας τη μοιραία νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου.

Η σύντροφος του Παύλου Φύσσα περιέγραψε στην κατάθεσή της λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία του 34χρονου κατά την ενέδρα θανάτου των Χρυσαυγιτών. Μίλησε για ψυχρό, αψυχολόγητο και εντελώς αναίτιο χτύπημα στον μουσικό, η εν ψυχρώ δολοφονία του οποίου στις 17 Σεπτεμβρίου συγκλόνισε το πανελλήνιο και σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τις συλλήψεις των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Όσα αναφέρει στην κατάθεσή της, την οποία δημοσιεύσει η Real News, είναι συγκλονιστικά.

Η κατάθεσή της 
«Είμαι η σύντροφος του Πάυλου Φύσσα. Ήμασταν μαζί δυόμισι χρόνια. Προανακριτική κατάθεση δεν έχω δώσει γιατί δε με κάλεσε κανείς, αν κι έδωσα το τηλέφωνό μου σε μια γυναίκα αστυνομικό. Με τον Παύλο πήγαμε στο σπίτι του φίλου μας Δ. στις 19.30 το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου γύρω στις 20.15 γιατί θέλαμε να δούμε που θα κάτσουμε για να παρακολουθήσουμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. Χωρίς κανένα συγκεκριμένο λόγο σταματήσαμε στο «Κοράλλι», όπου μιλήσαμε με τον υπεύθυνο και κλείσαμε ένα τραπέζι για τρία άτομα για τον αγώνα. Μετά περιφερόμασταν στην περιοχή και επιστρέψαμε στο «Κοράλλι» στις 21.30. Κάποια στιγμή, και ενώ βλέπαμε τον αγώνα, άκουσα τον Δ. να λέει μεγαλόφωνα, χωρίς να απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένα «καλύτερα να έχω φίλο ένα σκουλήκι, παρά έναν χρυσαυγίτη». Δεν ξέρω να το άκουσαν κάποιοι άλλοι εκτός από εμάς, πάντως κανείς μας δεν το συνέχισε. Ο Παύλος ήταν αφοσιωμένος στον αγώνα.

Διαβάστε ακόμη: Kάλεσμα σε «Τάγμα Εφόδου» έγινε πριν τη δολοφονία Φύσσα

Λίγο μετά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ήρθαν και μας βρήκαν στην καφετέρια οι φίλοι μας, Χ., Π., Δ., και ένα άλλο παιδί που τον ξέρω φατσικά, ο Μ., ο Μ., ο Ν. και μία κοπέλα. Καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν άκουσα να λένε κάτι ιδιαίτερο τα παιδιά αυτά, άλλωστε η παρέα μας ήταν μεγάλη, στο μαγαζί είχε βαβούρα και ήταν δυνατόν να λέγονται πράγματα χωρίς να τα ακούμε όλοι. Τίποτα το ιδιαίτερο δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου όσο ήμασταν μέσα στο μαγαζί. Όταν τελείωσε ο αγώνας και βγήκαμε έξω για να κανονίσουμε τι θα κάνουμε, ήρθε ο υπεύθυνος του μαγαζιού και μας είπε να μην κάνουμε καμία φασαρία στο μαγαζί. Εμείς δεν καταλαβαίναμε για ποιο λόγο μας το έλεγε αυτό, μας υπέδειξε κάποια άτομα που μαζεύονταν στη γωνία Π. Μελλά και Κεφαλληνίας, απέναντι από το «Κοράλλι». Εγώ είδα τότε να στέκονται στο σημείο νομίζω τρία άτομα. Τα χαρακτηριστικά τους δεν τα είδα καλά. Θυμάμαι μόνο ότι ήταν μαυροντυμένοι και έκαναν νευρικές κινήσεις…

Ταυτόχρονα έρχεται προς το μέρος μας με παπάκι ένα άτομο μελαχρινό με ριγέ χρωματιστή μπλούζα και μας είπε να φύγουμε γιατί θα γινόταν φασαρία. Εμείς δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε για ποιο λόγο θα γινόταν φασαρία, κι ούτε μπορούσαμε να καταλάβουμε τον υπερβάλλοντα ζήλο του συγκεκριμένου ατόμου να μας διώξει από το σημείο που βρισκόταν η καφετέρια. Δεν άκουσα το άτομο αυτό να λέει ότι ήταν αστυνομικός. Επειδή επέμενε πολύ να σηκωθούμε και να φύγουμε, γιατί -όπως μας είπε- τα άτομα αυτά ήταν χρυσαυγίτες και αγριεμένοι, αποφασίσαμε να πάμε να πάρουμε μπίρες και να πάμε στο σπίτι του Παύλου ή στη Βλαχέρνα την εκκλησία και να περιμένουμε να αραιώσει ο κόσμος. Με τους τρεις χρυσαυγίτες που ήταν στο σημείο δεν αντιπαρατεθήκαμε σε καμία στιγμή. Μάλιστα ο φίλος μας ο Δ. απευθυνόμενος προς τον υπεύθυνο του μαγαζιού, είπε κάτι σαν «γερμανόσποροι, που κάψανε τις οικογένειές μας», είπα στον Παύλο να τα μαζέψει γιατί θα μας ακούσουν και τότε θα γίνει πραγματικά φασαρία και ο Παύλος πήγε και του είπε «βούλωνε και πάμε να φύγουμε».

Διαβάσετ ακόμη: Παύλος Φύσσας: Ποιος ήταν ο ΚillahP

Αρχίσαμε να περπατάμε από το «Κοράλλι» προς την Τσαλδάρη. Όταν φτάσαμε στη γωνία Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας, βάλαμε τον φίλο μας τον Χ. σε ένα ταξί γιατί δεν αισθανόταν καλά. Εκείνη τη στιγμή είδαμε να καταφθάνουν 4 ή 5 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Όλες είχαν πλήρωμα 2 ατόμων. Μας είδαν, έστριψαν μέσα στην Κεφαλληνίας και κατευθύνθηκαν προς το «Κοράλλι». Πριν φτάσουν όμως εκεί, σταμάτησαν σε μία ομάδα μαυροφορεμένων ατόμων (γύρω στα 15) που είχαν μαζευτείς στο σημείο. Δεν μπόρεσα να δω αν τους μιλούσαν. Δεν ήταν παραταγμένοι οι αστυνομικοί ούτε σχημάτισαν κάποιον προστατευτικό κλοιό. Καθόντουσαν χαλαρά όλοι μαζί, σαν να ήταν παρέα. Κάποιοι αστυνομικοί είχαν κατέβει από τις μηχανές τους και είχαν βγάλει και τα κράνη τους. Εκείνη τη στιγμή ήρθε ό τύπος με το μηχανάκι προς εμάς. Φάνηκε τσαντισμένος που δεν είχαμε φύγει ακόμα. Ο Παύλος του είπε ότι θέλει να περπατάει ελεύθερα στη γειτονιά του και πως σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να επιστρέψουμε για να πάρουμε τα αυτοκίνητα των φίλων μας από το σημείο που τα είχαν αφήσει…».

Η δολοφονία
«Από τη στιγμή που είδαμε τους αστυνομικούς εφησυχάσαμε, συνεχίσαμε να περπατάμε περνώντας στο απέναντι πεζοδρόμιο της Τσαλδάρη. Τότε ο Παύλος μου είπε να πάρω την κοπέλα που ήταν μαζί μας και να πάμε σπίτι του και θα ερχόταν να μας βρει.
Τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας είχαν προχωρήσει πιο κάτω στην Τσαλδάρη με κατεύθυνση προς τη Λαμπράκη. Πήγαιναν στο περίπτερο για να αγοράσουν μπίρες. Ξαφνικά στην Κεφαλληνίας βγήκαν 7 με 8 άτομα, ηλικίας 35 με 40 ετών περίπου, όλοι εύσωμοι, φορούσαν μαύρα ρούχα, κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια, κάποιο όχι. Δεν είδα αν κρατούσαν κάτι στα χέρια τους. Με δυνατές φωνές κατευθύνθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα αγόρια της παρέας. Τότε εγώ γύρισα πίσω να κοιτάξω τι συνέβαινε.

Διαβάστε ακόμη: Η απολογία του Πατέλη «καίει» και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Κατάλαβα ότι κατευθύνονταν προς τα παιδιά, γύρισα πίσω και πήγα τρέχοντας στους αστυνομικούς που βρισκόντουσαν στην Κεφαλληνίας. Ούρλιαζα λέγοντας πως οι φίλοι μας κινδυνεύουν και τους παρακαλούσα να έρθουν να μας βοηθήσουν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν αστυνομικό ψηλό και πολύ σωματώδη, άγρια φυσιογνωμία, τετράγωνο πρόσωπο να μου λέει «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι πάρα πολλοί». Μόνο μία κοπέλα αστυνομικός και ένας άνδρας αστυνομικός, πολύ νεαρός ήταν οι μόνοι από την αστυνομική δύναμη που κινήθηκαν πεζή προς το σημείο που βρίσκονταν οι φίλοι μου και κινδύνευαν. Ταυτόχρονα, πήγα και εγώ προς το σημείο που είχα αφήσει τον Παύλο. Δεν ξέρω τι έκαναν στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί, γιατί τότε ήταν που είδα τον Παύλο μαχαιρωμένο. Όταν εγώ σε κατάσταση σχεδόν υστερική παρακαλούσα τους αστυνομικούς και σχεδόν τους τραβούσα από το μπουφάν τους για να έρθουν να βοηθήσουν τους φίλους μου, με πλησίασε ένας σωματώδης άνδρας, έφερε το πρόσωπό του πολύ κοντά στο δικό μου και μου είπε: “Τον π…στη σου που μου τον έφερες στο μαγαζί”. Αυτό το άτομο είχε λίγα γκρίζα μαλλιά, πιασμένα σε μικρή ουρίτσα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Είχε μάτια ανοιχτόχρωμα, ήταν σωματώδης, γύρω στα 40 ή και παραπάνω. Το άτομο αυτό νομίζω ότι το είδα σε βίντεο αναρτημένο στο Youtube από επεισόδιο που είχε κάνει η Χρυσή Αυγή σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, όταν πια γύρισε στο σημείο, όλα είχαν τελειώσει: «Ο Παύλος είχε μαχαιρωθεί, ήταν όρθιος, κρατούσε το στήθος του και έλεγε ότι τον μαχαίρωσαν Και έδειχνε προς την κατεύθυνση του δράστη. Τον δράστη δεν τον είδα, είδα μόνο το ασημί αμάξι. Αφότου ήρθε το ασθενοφόρο και πήρε τον Παύλο, με πλησίασε ο αστυνομικός που σας περιέγραψα παραπάνω -τον σωματώδη με την άγρια φυσιογνωμία- και μου ζήτησε τα στοιχεία μου. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τον Παύλο και τους υπόλοιπους όταν εγώ τον παρακαλούσα, προσποιήθηκε ότι μόλις είχε έρθει στο σημείο και ότι δεν βρισκόταν προηγουμένως εκεί. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν απολύτως λόγο, γιατί να θέλουν να σκοτώσουν τον Παύλο… Νομίζω ότι ήταν χτύπημα ψυχρό, αψυχολόγητο και παντελώς αναίτιο».

Πηγή: Real News

Σχετικά άρθρα