Συγκρούστηκαν στον αέρα δύο μαχητικά Eurofighter στην Γερμανία (Βίντεο)

Συγκρούστηκαν στον αέρα δύο μαχητικά Eurofighter στην Γερμανία (Βίντεο)
epa07670376 (FILE) - Spectators look at a Eurofighter Typhoon aircraft of the German Air Force (Luftwaffe) during the 'Day of the German Forces' (Tag der Bundeswehr) at the air force base in Wunstorf, northern Germany, 09 June 2018 (reissued 24 June 2019). German media reports on 24 June 2019 state two German Air Force (Luftwaffe) Eurofighter Typhoon aircrafts have crashed in northern German federal state of Mecklenburg-Pomerania. There are no reports regarding possible casualties injured or damage on the ground. EPA/FOCKE STRANGMANN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έχασε τη ζωή του ο πιλότος του ενός μαχητικού αεροσκάφους, ενώ ο δεύτερος εντοπίστηκε σώος.

Σώος βρέθηκε ο πιλότος του ενός από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, τα οποία συνετρίβησαν νωρίτερα σήμερα σε δασική περιοχή του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Πομερανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ‘Αμυνας, ο πιλότος εκτινάχθηκε εγκαίρως και εντοπίστηκε στην κορυφή ενός δέντρου «σε καλή κατάσταση». Ο πιλότος του δεύτερου Eurofighter των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων βρέθηκε δυστυχώς νεκρός, όπως επιβεβαίωσε η Πολεμική Αεροπορία με ανακοίνωσή της στο Twitter.

Όπως ανέφερε ο πιλότος του τρίτου μαχητικού που συμμετείχε στην άσκηση, οι δύο πιλότοι χρησιμοποίησαν εγκαίρως το σύστημα εκτίναξης του καθίσματός τους, ωστόσο μόνο ο ένας επέζησε και βρέθηκε λίγο αργότερα σε κορυφή δέντρου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, το ατύχημα προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από την σύγκρουση των δύο Eurofighter στον αέρα, κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Ο πιλότος ενός τρίτου αεροσκάφους, που συμμετείχε στην άσκηση, φέρεται να δήλωσε ότι οι δύο συνάδελφοί του εκτινάχθηκαν εγκαίρως.

Από τα φλεγόμενα συντρίμμια των αεροσκαφών ξέσπασαν πυρκαγιές στην δασική έκταση της περιοχής και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεσή της, αλλά και για την ανεύρεση των δύο πιλότων. Τμήματα από τα αεροσκάφη ενδέχεται να έχουν πέσει και σε κατοικημένες περιοχές, δεν έχει ωστόσο αναφερθεί τραυματισμός.

Τα αεροσκάφη ανήκαν στην Μοίρα 73 «Steinhoff» της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία σταθμεύει στην περιοχή του Ροστόκ.