Signa: Από τα 23 δισ. ευρώ, προς τη μεγαλύτερη κατάρρευση του ευρωπαϊκού real estate από το 2008

Signa: Από τα 23 δισ. ευρώ, προς τη μεγαλύτερη κατάρρευση του ευρωπαϊκού real estate από το 2008
HANGZHOU, CHINA - AUGUST 18, 2023 - The logo of Evergrande Real Estate is seen at the construction site of a real estate project in Hangzhou, Zhejiang province, China, August 18, 2023. According to several foreign media reports, on August 17, Eastern time, Evergrande Group applied for creditor protection in the United States Bankruptcy Court in Manhattan. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Καυχιόταν ότι μόνο η βρετανική βασιλική οικογένεια και η Καθολική Εκκλησία μπορούν να ανταγωνιστούν την «γκάμα» των ακινήτων της.

Η αυστριακή Signa Holding, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προσφεύγει στο Εμπορικό Δικαστήριο της Βιέννης, προκειμένου να τεθεί σε διαδικασία αναδιάρθρωσης υπό αυτοδιαχείριση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εξέλιξη αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον επικεφαλής της Signa, Ρενέ Μπένκο, ο οποίος καυχιόταν ότι μόνο η βρετανική βασιλική οικογένεια και η Καθολική Εκκλησία θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν την «γκάμα» της ακίνητης περιουσίας του.

Με περιουσιακά στοιχεία αξίας 23 δισεκατομμυρίων ευρώ στα τέλη του περασμένου έτους, η κατάρρευση της Signa μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη κατάρρευση ακινήτων στην Ευρώπη μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διοίκηση της Signa Holding δήλωσε ότι υπέβαλε την αίτηση με στόχο να διαχειριστεί την αναδιάρθρωσή της ως οφειλέτης υπό κατοχή.

«Παρά τις σημαντικές προσπάθειες των τελευταίων εβδομάδων, η απαραίτητη ρευστότητα για μια εξωδικαστική αναδιάρθρωση δεν μπόρεσε να εξασφαλιστεί επαρκώς» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Signa Holding είναι το επίκεντρο ενός χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει το πολυκατάστημα Selfridges στο Λονδίνο, πολυτελή εμπορικά κέντρα στη Βιέννη και ένα ιστορικό ξενοδοχείο στη Βενετία. Η εταιρεία κατέχει μερίδια σε μονάδες, οι οποίες κατέχουν τα περιουσιακά στοιχεία απευθείας ως μέρος μιας πολύπλοκης δομής που δυσχέραινε τις συζητήσεις για την άντληση κεφαλαίων.

Η εταιρεία ανέφερε ότι επιδιώκει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της, αλλά δεν είναι σαφές πώς μπορεί να επηρεαστούν οι θυγατρικές εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Signa Development και η Signa Prime, οι δύο μεγαλύτερες.

Μια γερμανική μονάδα της Signa Prime κατέθεσε πρόσφατα αίτηση αφερεγγυότητας σε δικαστήριο του Βερολίνου, μετά από παρόμοια κίνηση από συνδεδεμένη εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών.

«Στόχος είναι η συνέχιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της αυτοδιαχείρισης» ανέφερε ο αυστριακός όμιλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com