Σημαντικές ανακατατάξεις «κυοφορούνται» στον όμιλο Folli Follie

Σημαντικές ανακατατάξεις «κυοφορούνται» στον όμιλο Folli Follie

Κορυφαίο στέλεχος του ομίλου Fosun αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο.

Αλλαγές προσώπων στο διοικητικό της συμβούλιο αλλά και πρωτοβουλίες αναφορικά με τις εν εξελίξει διαδικασίες οικονομικού και εσωτερικού ελέγχου κυοφορούνται στον όμιλο Folli Follie.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη θέση του προέδρου της Ελεγκτικής Επιτροπής παραιτήθηκε σήμερα ο κ. Ζαχαρίας Μαντζαβίνος, ο οποίος αντικαθίσταται από γνωστό Αθηναίο δικηγόρο. Επιπλέον, σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την αντικατάσταση του Qian Jiannong, αντιπροέδρου της Fosun International, ο οποίος κατείχε θέση μη εκτελεστικού μέλους στο Δ.Σ. της εισηγμένης, από τον George Zhang, επικεφαλής του ομίλου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές της Fosun, η απόφαση της Fosun για την αντικατάσταση του εκπροσώπου της στο ΔΣ της Folli Follie είναι ουσιαστικά κίνηση στρατηγικής σημασίας, δεδομένου ότι ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπός της δεν γνώριζε Ελληνικά και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει όπως έπρεπε τις ραγδαίες εξελίξεις.

Το πρόσωπο που τον αντικαθιστά, αντιθέτως, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά Ελληνικά και θα μπορεί να παρακολουθεί καλύτερα την κατάσταση, καθώς και να βρίσκεται σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση φορείς και αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα είδαν το φως πληροφορίες, που θέλουν να βρίσκεται στον αέρα η συμφωνία για ανάθεση του επανελέγχου των οικονομικών στοιχείων της Folli Follie Group (FFG) στην ΕΥ. Eνώ όλοι θεωρούσαν πως ο έλεγχος έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μαΐου, αποδεικνύεται πως όχι απλώς δεν αναμένεται σύντομα πόρισμα, αλλά πιθανότατα η σχετική διαδικασία δεν έχει καν ξεκινήσει.

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε δώσει «μικρή περαιτέρω χρονική προθεσμία» για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και στην περίπτωση που αυτή δεν προκύψει θα γινόταν «προγραμματισμός επόμενων ενεργειών».