Σημαντικές διακρίσεις για δύο ελληνικές ομάδες στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με Lego

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 15.000 παιδιά από 40 διαφορετικές χώρες και διαγωνίστηκαν στη ρομποτική, την έρευνα και την καινοτομία.

Δύο κύπελλα και μία εξαιρετικά σημαντική διάκριση έφεραν από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με Lego (World Festival της FIRST LEGO League), που πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον των ΗΠΑ, μεταξύ 17 και 20 Απριλίου, οι δύο ελληνικές ομάδες που εκπροσώπησαν τη χώρα.

Οι Next Generation Kids (NGK) από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων απέσπασαν το πρώτο βραβείο Κριτών για την καλύτερη συνολική απόδοση στους τρεις τομείς του διαγωνισμού, δηλαδή στα Project, Core Values, Robot Design. Ταυτόχρονα, εξασφάλισαν μία θέση στην κορυφαία οκτάδα του κόσμου στο Robot Game. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα καταφέρνει να κατακτήσει τόσο υψηλή θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής της FIRST LEGO League και να διαγωνιστεί στον τελευταίο γύρο με τις επτά κορυφαίες ομάδες.

The Inventors: 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας, Αθήνα. Θανάσης Παχούλας, Χρήστος Βλάσης, Γιώργος Σαρλάνης, Σοφοκλής Σάββας, Κωνσταντίνος Φραγκιαδάκης, Μάρκος Ραδαίος, Φανή Κοντονή, Πελίνα Γαλάτη, Λυδία Φεφέ, Βασιλική Γιαννοπούλου, Δανάη Βαγκοπούλου. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης.

Οι The Inventors από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας έλαβαν το πρώτο βραβείο για την καλύτερη έρευνα. Τα παιδιά και από τα δύο σχολεία, ηλικίας 11-12 χρόνων, ανταγωνίστηκαν μαθητές που σε πολλές περιπτώσεις έφταναν τα 16 έτη, γεγονός που μεγιστοποιεί την αξία των διακρίσεων που έφεραν.

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 15.000 παιδιά από 40 διαφορετικές χώρες και διαγωνίστηκαν στη ρομποτική, την έρευνα και την καινοτομία, ενώ περισσότερα από 33.000 άτομα επισκέφθηκαν το συνεδριακό κέντρο «George Brown Convention Center» στο Χιούστον, όπου πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές των επιστημών και της τεχνολογίας για παιδιά.

Στην Ελλάδα, το FIRST LEGO League, την εφετινή σχολική χρονιά 2018–2019, τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλόπουλου, ο οποίος θα τιμήσει αντιπροσωπείες των ομάδων στο Προεδρικό Μέγαρο, την Κυριακή 19 Μαΐου. Διοργανωτής του FIRST LEGO League σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT- Δράση για την Εκπαίδευση.

Σχετικά άρθρα