Σημαντική ενίσχυση της Hellas Direct από παγκόσμια hedge funds

Σημαντική ενίσχυση της Hellas Direct από παγκόσμια hedge funds

Η ελληνική εταιρεία εξασφαλίζει θεσμική χρηματοδότηση από τις Third Point Hellenic Recovery Fund και Endeavor Catalyst

H Hellas Direct ανακοίνωσε την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίων, με κύριο επενδυτή την Third Point Hellenic Recovery Fund («TPHR»), θυγατρική της Third Point LLC.Η
Η υποστήριξη της TPHR ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη λίστα με τους σημαντικούς επενδυτές που υποστηρίζουν ήδη την Hellas Direct, στην οποία περιλαμβάνονται ο βετεράνος στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφαλαία, Jon Moulton και ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Jim O’Neill.

Το Endeavor Catalyst, ένα καινοτόμο επενδυτικό σχήμα, το οποίο επενδύει σε ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο επίσης συμμετείχε στη χρηματοδότηση. Αυτή είναι η πρώτη επένδυση του Endeavor Catalyst στην Ευρώπη.

H Hellas Direct ιδρύθηκε από τους Αιμίλιο Μάρκου και Αλέξη Πανταζή, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs, οι οποίοι είδαν στην ύφεση την ευκαιρία να διαταράξουν και να αλλάξουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Η Hellas Direct έχει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με τη Munich Re και ακολουθεί μια άκρως τεχνολογική, και direct-to-consumer επιχειρηματική στρατηγική (παρόμοια με εκείνες που ακολουθούνται από τις Geico και Direct Line). Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να προσφέρει καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές. Η Hellas Direct έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, σε μία περίοδο που η Ελλάδα βίωνε 25% μείωση του ΑΕΠ και 40% μείωση σε ασφάλιστρα.

«Είμαστε ευτυχείς που η Hellas Direct εξασφάλισε μια στρατηγική επένδυση από την Third Point. Η παγκόσμια τεχνογνωσία της στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και πρακτική γνώση του τοπικού χρηματοπιστωτικού συστήματος την καθιστά ιδανικό συνεργάτη, ειδικά τώρα που πρόκειται να γίνουν αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά όπως συγχωνεύσεις εταιριών”, δήλωσε ο Αιμίλιος Μάρκου.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με δύο παγκόσμιας κλάσης θεσμικούς επενδυτές στην προσπάθειά μας να φέρουμε τη διαφάνεια και την καινοτομία στον ασφαλιστικό κλάδο. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να ενισχύσουμε τον ισολογισμό της Hellas Direct εν όψει του Solvency II, να επιταχύνουμε την οργανική ανάπτυξη της εταιρίας, και να εξερευνήσουμε πιθανές εξαγορές στην Ελλάδα και την Κύπρο», πρόσθεσε ο Αλέξης Πανταζής.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την Hellas Direct ως την πρώτη ελληνική επένδυση στο χαρτοφυλάκιο του Endeavor Catalyst,» δήλωσε η συν-ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Endeavor, Linda Rottenberg.

«Οι επιχειρηματίες αυτοί αποδεικνύουν ότι η Endeavor στηρίζει την επιχειρηματικότητα βοηθώντας τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε μία δύσκολη εποχή για την Ελλάδα».

Σχετικά με τη ThirdPoint LLC:
Η ThirdPoint LLC είναι ένα σύμβουλος επενδύσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ιδρύθηκε το 1995 από τον Daniel S. Loeb, και εφαρμόζει μια πολιτική επενδύσεων «σε επιχειρήσεις που βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις».

Σχετικά με το Endeavor Catalyst:
Το Endeavor Catalyst Inc. είναι ένα καινοτόμο μη-κερδοσκοπικό επενδυτικό σχήμα, που επενδύει σε επιχειρηματίες του διεθνούς δικτύου της Endeavor συνδυαστικά με θεσμικούς επενδυτές, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και προϋποθέσεων.