Σήμερα η σημαντικότερη μάχη στον «πόλεμο» της Ελλάκτωρ

Σήμερα η σημαντικότερη μάχη στον «πόλεμο» της Ελλάκτωρ

Το απόγευμα η επαναληπτική γενική συνέλευση που θα κρίνει ποια πλευρά θα επικρατήσει.

Η ώρα της κρίσης φαίνεται πως έφτασε για την Ελλάκτωρ, μετά από ένα πόλεμο μεταξύ της πλευράς Καλλιτσάντση και αυτής των Κούτρα – Μπόμπολα, που είχε πολλά επεισόδια τους τελευταίους μήνες.

Το μεσημέρι πραγματοποιείται η επαναληπτική γενική συνέλευση, στην οποία θα κριθεί ποια από τις δύο πλευρές των μετόχων (αδερφοί Καλλιτσάντση ή Δημ. Κούτρας – Λεων. Μπόμπολας) θα αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας. Το αποτέλεσμα της σημερινής γενικής συνέλευσης, όπου θα τεθούν σε ψηφοφορία οι προτάσεις της κάθε πλευράς για το νέο διοικητικό συμβούλιο, θα κριθεί από τους υπόλοιπους μετόχους της Eλλάκτωρ

Υπενθυμίζεται πως με ένα μπαράζ αγορών κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα, συνολικού ύψους άνω των 45 εκατ. ευρώ, η πλευρά των αδερφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση, που ηγείται της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor, υπερδιπλασίασε το ποσοστό που ελέγχει στον κατασκευαστικό όμιλο.  Έτσι σήμερα κατέχει άμεσα άνω του 27%, με την πλευρά Κούτρα – Μπόμπολα κοντά στο 21%.

Γι’ αυτό και αρκετοί θεωρούν πως έχει προβάδισμα στη σημερινή ψηφοφορία, εκτός απροόπτου.

Επιπλέον, μένει να διαπιστωθεί αν η πλευρά που εμφανίζεται ως επικρατέστερη καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 51%, ώστε η νίκη της να αποκτήσει και καταλυτικό χαρακτήρα.

Με δεδομένες τις βαριές κουβέντες που έχουν ακουστεί τον τελευταίο μήνα, ελάχιστοι βλέπουν πως υπάρχει πλέον δυνατότητα συμβιβασμού, έστω και στο παρά πέντε.