Συμφωνία εντός Μαρτίου για το ασφαλιστικό βλέπει ο Κατρούγκαλος

Συμφωνία εντός Μαρτίου για το ασφαλιστικό βλέπει ο Κατρούγκαλος

Εντός της εβδομάδας οι θεσμοί στην Αθήνα – Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται (Τετάρτη ή Πέμπτη) αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι βρισκόμαστε «πολύ κοντά» σε μία συμφωνία που θα επιτρέψει την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μέσα στον Μάρτιο, μετά από στενή συνεργασία με τις τεχνικές ομάδες των θεσμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Παράλληλα όμως παραδέχτηκε ότι τα πιο «ακανθώδη» ζητήματα των ποσοστών αναπλήρωσης και της εθνικής σύνταξης παραμένουν ανοιχτά.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας αποσαφήνισε πως η ελληνική πλευρά επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει για μη μείωση των κύριων συντάξεων και για διατήρηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συνταξιοδοτικού συστήματος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιμένει σε μία μεταρρύθμιση με «κοινωνικό πρόσημο».

Τέλος ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το ΔΝΤ έχει διαφορετικές θέσεις από τους ευρωπαίους εταίρους και θα πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε να μην εμποδιστεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.