Συμφωνία γιγάντων στην αυτοκινητοβιομηχανία με στόχο την Uber

BMW και Daimler ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συμφωνία που δεν αφορά στην κατασκευή οχημάτων.

της Kirsten Korosec

Η BMW και η Daimler συγχωνεύουν τις μη παραδοσιακές λειτουργίες τους – από την κοινή χρήση αυτοκινήτων και τον διαμοιρασμό διαδρομών μέχρι τις υπηρεσίες εντοπισμού χώρου στάθμευσης και την ηλεκτρική φόρτιση των οχημάτων – σε ένα κοινό επιχειρηματικό σχήμα, καθώς οι δύο αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες επιχειρούν να ανταγωνιστούν καλύτερα την Uber, τη Lyft και άλλες παρόμοιες εταιρείες κινητικότητας.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν την Τετάρτη συμφωνία για τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης 50%-50%, η οποία θα περιλαμβάνει πέντε δραστηριότητες: κοινή χρήση αυτοκινήτων, διαμοιρασμός διαδρομών, στάθμευση, φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, και αυτό που χαρακτηρίζουν ως «πολυτροπική» δραστηριότητα – όρος που καλύπτει την παραγγελία on-demand και τις πληρωμές.

Η BMW και η Daimler AG, ιδιοκτήτρια της Mercedes-Benz, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να ανταγωνίζονται στην κύρια δραστηριότητά τους, που είναι φυσικά η κατασκευή και πώληση οχημάτων.

«Οι άνθρωποι θα κοιτάνε τη σημερινή ημέρα σαν μια ιστορική στιγμή για την κινητικότητα του μέλλοντος», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου BMW, Peter Schwarzenbauer, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με δημοσιογράφους στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. «Δύο από τους κυριότερους παίκτες στην αυτοκινητοβιομηχανία ενώνουν ουσιαστικά τις δυνάμεις τους για την οικοδόμηση μιας νέας επιχείρησης, η οποία θα προσφέρει ένα αξεπέραστο επίπεδο εξυπηρέτησης».

Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ψηφιακό οικοσύστημα το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πελάτες για να καλέσουν ταξί, να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις, ή να βρουν και να πληρώσουν για χώρο στάθμευσης. Οι δύο εταιρείες δεν θα συγχωνεύσουν τα αντίστοιχα προγράμματα ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων.

«Ο στόχος δεν είναι να κάνουμε λίγα πράγματα εδώ κι εκεί», δήλωσε ο Schwarzenbauer. «Θέλουμε να γίνουμε ο κορυφαίος πάροχος όσον αφορά τις υπηρεσίες κινητικότητας».

Προτού όμως συμβεί αυτό, οι δύο εταιρείες θα πρέπει να περάσουν από την περίπλοκη διαδικασία συγχώνευσης των δραστηριοτήτων τους και να αποφασίσουν εάν θα κάνουν rebranding σε υπάρχοντα τμήματα όπως το car2go της Daimler και τα DriveNow και ReachNow της BMW, ή θα αφήσουν τα εμπορικά αυτά σήματα ανέπαφα. Η συμφωνία πρέπει επίσης να αξιολογηθεί και να εγκριθεί από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές.

Οι δύο εταιρείες προβλέπουν ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε αύξηση των κερδών τους. Αν η συγχώνευση εγκριθεί, η Daimler προβλέπει ότι τα κέρδη προ φόρων για το τμήμα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της θα «είναι σαφώς υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι».