Συμφωνία της AEGEAN με την IBM για τη χρήση υπηρεσιών public cloud

Συμφωνία συνεργασίας για την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών της, υπέγραψε η αεροπορική εταιρεία Aegean, με την IBM.

Η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση του IBM public cloud με στόχο το μετασχηματισμό των εσωτερικών επιχειρησιακών διαδικασιών και την περαιτέρω ενίσχυση της εξυπηρέτησης των επιβατών της. Πρόκειται δε, για συνέχεια της πολυετούς συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι δύο εταιρείες, για την υλοποίηση κρίσιμων εφαρμογών και την παροχή Cloud Hosting και Μanaged Υπηρεσιών από την ΙΒΜ με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Aegean.

Δραστηριοποιούμενη στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο των επιβατικών αερομεταφορών, η Aegean Airlines, κορυφαία περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, έχει προχωρήσει σε σημαντικές ενέργειες για τη βελτίωση αφενός της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της και αφετέρου της εμπειρίας των επιβατών, επενδύοντας σε ανατρεπτικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Με τη χρήση των υπηρεσιών public cloud της IBM, η Aegean στοχεύει στην αύξηση της αποδοτικότητας των διαδικασιών της, στη στήριξη της ανάπτυξης της εταιρείας με μειωμένο λειτουργικό κόστος και στην προώθηση της καινοτομίας, μέσω της υιοθέτησης τεχνολογιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Η συνεργασία Aegean – ΙΒΜ

Η Aegean θα συνεργαστεί με την IBM στη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων δυνατοτήτων επιχειρηματικής ανάλυσης που επιτρέπουν την τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων. Με τη χρήση του public cloud της IBM, η AEGEAN είναι σε θέση να εντάξει την Τεχνητή Νοημοσύνη στα συστήματα υποστήριξης λήψης αποφάσεών της και να αξιοποιήσει τις λύσεις IBM Watson Studio και IBM Watson Machine Learning για να αποκτήσει βαθύτερη επιχειρηματική γνώση, εντοπίζοντας βελτιώσεις στη λειτουργία του οργανισμού και υποστηρίζοντας το δίκτυο και την τιμολογιακή της πολιτική.

Αξιοποιώντας τη δυναμική των υπηρεσιών της IBM, τα προηγμένα εργαλεία ανάλυσης και την τεχνογνωσία του κλάδου, η AEGEAN επιδιώκει τη βελτίωση των επιχειρησιακών της λειτουργιών μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών της μέσα σε ένα αξιόπιστο, επεκτάσιμο και ευέλικτο περιβάλλον.

O Chief Information Officer του Ομίλου Aegean, Αριστείδης Καμβύσης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η IBM είναι ο στρατηγικός συνεργάτης που θα υποστηρίξει την αποφασιστικότητα και την προθυμία μας να καινοτομήσουμε και να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα τόσο σε επίπεδο οργανωτικών όσο και επιχειρηματικών διαδικασιών. Αξιοποιώντας τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες της IBM, όπως το cloud και την Τεχνητή Νοημοσύνη, την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία στον κλάδο και την ισχυρή εταιρική κουλτούρα, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία και προοπτικές στους επιβάτες, εργαζομένους και μετόχους μας.»

Aπό την πλευρά της IBM, ο Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος για Ελλάδα και Κύπρο ανέφερε ότι «Οι πελάτες μας στρέφονται προς το cloud για να συνεχίσουν να καινοτομούν, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλά πρότυπα ασφαλείας. Η Aegean θα αξιοποιήσει την εμπειρία της IBM στον κλάδο χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Watson στο IBM Pubic Cloud προκειμένου να διαφοροποιήσει την εμπειρία των επιβατών της και να ηγηθεί στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Σχετικά άρθρα