Σύμπραξη Siemens – Microsoft με… φόντο την τεχνητή νοημοσύνη – Σε τι project θα συνεργαστούν οι δύο εταιρείες

Σύμπραξη Siemens – Microsoft με… φόντο την τεχνητή νοημοσύνη – Σε τι project θα συνεργαστούν οι δύο εταιρείες
Photo: pixabay.com
Εργασίες που στο παρελθόν χρειάζονταν εβδομάδες, θα μπορούσαν τώρα να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγα λεπτά, τόνισε η Siemens.

Η Siemens και η Microsoft ανακοίνωσαν την Τρίτη ένα κοινό project πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη για την αύξηση της παραγωγικότητας και της συνεργασίας ανθρώπου-μηχανής.

Το πρόγραμμα Industrial Copilot της Siemens θα δει τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται για τη χρήση γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για τη βιομηχανία, τις μεταφορές και την υγειονομική περίθαλψη.

Ο γερμανικός προμηθευτής αυτοκινήτων Schaeffler AG είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν υιοθετήσει το Siemens Industrial Copilot, δήλωσε η Siemens.

Δεν αποκαλύφθηκαν χρηματικά ποσά που σχετίζονται με τη συνεργασία, η οποία θα προμηθεύει επίσης την ίδια τη Siemens.

Το έργο θα δημιουργήσει πιλότους AI για να βοηθήσουν το προσωπικό σε εταιρείες πελατών καθώς σχεδιάζουν νέα προϊόντα και οργανώνουν την παραγωγή και τη συντήρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξετάζει τις πληροφορίες που συλλέγει η Siemens και βοηθά τους πελάτες να δημιουργούν, να βελτιώνουν και να διορθώνουν γρήγορα σύνθετους κώδικες αυτοματισμού και να συντομεύουν τους χρόνους προσομοίωσης στα εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις τους.

Η Schaeffler χρησιμοποιεί γενετική AI για να βοηθήσει τους μηχανικούς της να προγραμματίσουν συστήματα βιομηχανικού αυτοματισμού όπως τα ρομπότ. Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Siemens Industrial Copilot για να μειώσει τους χρόνους διακοπής της παραγωγής στα εργοστάσιά της.

Εργασίες που στο παρελθόν χρειάζονταν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν θα μπορούσαν τώρα να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγα λεπτά, είπε η Siemens.

«Αυτό έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο που οι εταιρείες σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, κατασκευάζουν και λειτουργούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Roland Busch.

«Η ευρέως διαθέσιμη συνεργασία ανθρώπου-μηχανής επιτρέπει στους μηχανικούς να επιταχύνουν την ανάπτυξη κώδικα, να αυξήσουν την καινοτομία και να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις ειδικευμένου εργατικού δυναμικού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: