Συμβουλές από τις πιο πετυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες

Συμβουλές από τις πιο πετυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες

Οι γυναίκες της λίστας «Business Person of the Year» του Fortune αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας τους.

των Ρόμπερτ Χάκετ, Μπεθ Κόουιτ και Κόλιν Λίχι

Πρόσφατα, το Fortune δημοσίευσε την ετήσια λίστα του «Επιχειρηματία της Χρονιάς». Οι εφτά γυναίκες διευθύνουσες σύμβουλοι της λίστας έχουν τύχει αναγνώρισης για την επιτυχία τους στις αντίστοιχες εταιρείες τους, και ίσως τα διδάγματα της δικής τους πορείας να είναι πολύτιμα και για σας. Να ποιες είναι οι βασικές συμβουλές τους:

1. Αναγνωρίστε την ομαδική δουλειά

Λόρα Άλμπερ, Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, Williams-Sonoma «Μας αρέσει να λέμε ότι όλοι είμαστε ιδιοκτήτες», έγραψε πρόσφατα η Άλμπερ στη Harvard Business Interview. «Και πράγματι είμαστε. Κάθε μέλος της ομάδας – ανεξάρτητα απ’ τη θέση του – εργάζεται για το καλό όλης της επιχείρησης».

2. Δεχθείτε βοήθεια

Μέρι Ντίλον, Διευθύνουσα σύμβουλος, Ultra Beauty Η Ντίλον αποδίδει την επιτυχία της καριέρας της στον σύζυγό της, ο οποίος παράτησε τη δουλειά του ως βιοχημικός για να αναλάβει γονεϊκά καθήκοντα …πλήρους απασχόλησης. Αυτό βοήθησε «με την ελαστικότητα του ωραρίου και τα ταξίδια που απαιτούντο για τις διάφορες θέσεις μου», δήλωσε η Ντίλον στη Wall Street Journal το 2010.

3. Να έχετε αυτοπεποίθηση

Μίντι Γκρόσμαν, Διευθύνουσα σύμβουλος, HSNi «Από νωρίς, μου είπαν ότι μπορούσα να κάνω οτιδήποτε ήθελα», είπε φέτος στο CNN η Μίντι Γκρόσμαν. «Το ότι ήμουν γυναίκα ή ότι δεν προερχόμουν από μια πλούσια οικογένεια δεν αποτέλεσε πρόβλημα, κι αυτό με εμπνέει πάντα».

4. Δημιουργήστε τη δική σας ευκαιρία για αλλαγή

Ελίζαμπεθ Χολμς, Ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος, Theranos «Σε μια σχετικά νεαρή ηλικία ξεκίνησα να πιστεύω ότι η οικοδόμηση μιας επιχείρησης ήταν μάλλον η μεγαλύτερη ευκαιρία για να έχω επίδραση στο περιβάλλον μου» είπε η Χολμς στο Fortune, «επειδή αυτό αποτελεί εργαλείο για την αλλαγή του κόσμου».

5. Ισχυροποιήστε τους εργαζομένους σας

Κάρολ Μέιροβιτς, Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, TJX «Είμαι πεπεισμένη ότι η εστίασή μας στην καινοτομία θα συνεχίζει να διαφοροποιεί την TJX και να καθοδηγεί την εταιρεία προς τα εμπρός» δήλωσε στο Fortune η Μέιροβιτς. «Η εκπαίδευση και η κατάρτιση παραμένουν βασικές προτεραιότητες στην TJX, καθώς η επιτυχία μας τώρα και στο μέλλον βασίζεται στους συνεργάτες μας, οι οποίοι δίνουν ζωή στην εταιρεία προς όφελος των πελατών μας κάθε μέρα».

6. Ο πελάτης ξέρει καλύτερα

Ντενίζ Ράμος, Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, ITT «Όταν τιμάς τους πελάτες σου και νοιάζεσαι για τους εργαζομένους σου» επισήμανε η Ράμος σε ένα βίντεο της ITT, «αυτό θα μεταφραστεί αυτόματα σε αξία για τους μετόχους».

7. Να είστε αυθεντικοί και ειλικρινείς

Μαρτίν Ρόθμπλατ, Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, United Therapeutics «Οι άνθρωποι είναι ελεύθερα πνεύματα», είπε η Ρόθμπλατ στο New York Magazine, «και είμαστε σίγουρα πιο χαρούμενοι όταν μπορούμε να εκφράσουμε ό,τι νοιώθουμε μέσα μας».