Οι συμβουλές επιτυχίας του «The Rock»

Οι συμβουλές επιτυχίας του «The Rock»
Photo:

Ο Ντουέιν Τζόνσον βρέθηκε από τη φτώχεια στο Χόλιγουντ και μας παρουσιάζει έξι από τις καλύτερες συμβουλές του για μια επιτυχή καριέρα.

του Ντάνιελ Ρόμπερτς

Ο Ντουέιν Τζόνσον, γνωστός και ως «Βράχος» (The Rock), έχει 56 εκατομμύρια ακολούθους σε Facebook, Twitter και Instagram. Κουβεντιάζει με σκηνοθέτες και στελέχη του Χόλιγουντ για την επόμενη ταινία ή τηλεοπτικό πρότζεκτ του. Όλοι γνωρίζουν στην «πιάτσα» ότι αφοσιώνεται πλήρως στην προώθηση κάθε ταινίας στην οποία συμμετέχει, και οι γνώστες λένε ότι οι θαυμαστές του τον ακολουθούν πιστά και στις κινηματογραφικές αίθουσες, ανεβάζοντας στα ύψη τα νούμερα στο box office.

«Δεν είχα ποτέ κανέναν να μου δώσει συμβουλές στη ζωή μου. Ό,τι έμαθα, το έμαθα με το πέρασμα του χρόνου» τονίζει. Ιδού όμως έξι συμβουλές που ο ίδιος θέλει να μοιραστεί με τους αναγνώστες του Fortune.

  1. Τα βασικά

«Μην ξεχνάτε τα θεμελιώδη: πήγαινε στη δουλειά, δούλεψε περισσότερο απ’ τον καθένα, και βασίσου στις δυνάμεις σου για να τελειώσεις ό,τι έχεις αναλάβει».

  1. Συνέπεια

«Η επιτυχία δεν συνδέεται πάντοτε με το μεγαλείο, αλλά με τη συνέπεια. Η συνεπής, σκληρή δουλειά οδηγεί στην επιτυχία. Το μεγαλείο ακολουθεί».

  1. Το κοινό

«Από τις πρώτες εμφανίσεις σε υπαίθριες αγορές μέχρι τα ρεκόρ θεατών σε κάθε μεγάλο στάδιο της χώρας, έμαθα ότι η πιο σημαντική σχέση στις επιχειρήσεις είναι η σχέση με το κοινό. Προσέξτε ιδιαίτερα αυτούς για τους οποίους είστε στις business, δηλαδή αυτούς που υπηρετείτε μέσα απ’ τις δραστηριότητές σας».

  1. Κερδίστε το σεβασμό

«Ο πατέρας μου έσπασε τα όρια των φυλετικών διακρίσεων στην επαγγελματική πάλη. Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσε σαν παιδί ήταν η εξής: “Ο σεβασμός δίδεται όταν κερδίζεται…, άρα έβγα έξω και κέρδισέ τον”. Αυτό κάνω και σήμερα».

  1. Να είστε ο εαυτός σας

«Το πιο δυνατό πράγμα που μπορώ να είμαι είναι ο εαυτός μου».

  1. Δεν υπάρχει μυστικό

«Αναρωτιόμουν πάντα, “ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;”. Αλλά δεν υπάρχουν μυστικά. Να είστε ταπεινοί. Και να δουλεύετε σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλον στο γραφείο».