Συμβουλές για να μην «χάσετε το μυαλό» σας ψωνίζοντας στα ΙΚΕΑ

Συμβουλές για να μην «χάσετε το μυαλό» σας ψωνίζοντας στα ΙΚΕΑ
Photo:

Πώς τα ψώνια σας στη σουηδική αλυσίδα επίπλων μπορούν να γίνουν πιο ευχάριστα.

Όποιος έχει ψωνίσει σε κατάστημα ΙΚΕΑ μπορεί να το επιβεβαιώσει: Μια βόλτα στο εσωτερικό της αλυσίδας επίπλων μπορεί να σας προκαλέσει τρομερό στρες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, υπάρχουν ορισμένες κινήσεις με τις οποίες θα καταφέρετε να αποφύγετε οποιοδήποτε άσχημο συναίσθημα που μπορεί να σας δημιουργηθεί ψωνίζοντας στα καταστήματα ΙΚΕΑ. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και σίγουρα θα δείτε αποτελέσματα:

1. Επισκεφθείτε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ έχοντας ένα πλάνο

Η επίσκεψη σε κατάστημα ΙΚΕΑ χωρίς ένα πλάνο είναι το Νο1 λάθος των πελατών, σύμφωνα με την εκπρόσωπο σχεδιασμού της εταιρείας στις ΗΠΑ, Janice Simonsen.

Στην πραγματικότητα, πρέπει να προετοιμαστείτε πριν ακόμα φύγετε από το σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις σωστές μετρήσεις, καθώς και τα εργαλεία που μπορεί να χρειαστείτε.

2. Μια βόλτα στα ΙΚΕΑ δεν είναι αγώνας

Ακόμη κι εάν έχετε ένα αυστηρό πλάνο η έκταση αλλά και ο συνωστισμός στα καταστήματα δεν θα σας επιτρέψουν να φτάσετε σύντομα στην πόρτα της εξόδου. Αποδεχθείτε το γεγονός ότι θα χάσετε τουλάχιστον μια-δυο ώρες στο κατάστημα και μην τρέχετε με την «ψυχή στο στόμα».

3. Κάντε μια στάση στην καφετέρια

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι κάθε κατάστημα ΙΚΕΑ διαθέτει ένα μπιστρό κοντά στα ταμεία, στο οποίο οι πελάτες μπορούν να βρουν από πίτσα μέχρι και παγωμένο γιαούρτι, ενώ συνήθως κοντά στο εκθεσιακό κέντρο μπορεί κανείς να βρει ένα εστιατόριο πλήρους εξυπηρέτησης με προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές.

4. Επεξεργαστείτε τον χάρτη του καταστήματος

«Μόλις φτάσετε στο κατάστημα, ελέγξτε το χάρτη στο λόμπι και κατευθυνθείτε απευθείας στο τμήμα που σας ενδιαφέρει», αναφέρει η Simonsen.

Τα κατευθυντήρια βέλη στο πάτωμα του εκθεσιακού χώρου μπορεί να σας φανούν χρήσιμα, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να περπατήσετε όλο το κατάστημα για να βρείτε αυτό που θέλετε.

5. Δοκιμάστε το Family program

Σε αντίθεση με πολλά άλλα προγράμματα πιστότητας, το πρόγραμμα Family της ΙΚΕΑ είναι εντελώς δωρεάν. Τα οφέλη του περιλαμβάνουν εκπτώσεις, δωρεάν καφέ και γλυκίσματα, καθώς και την ευκαιρία να κερδίσετε μια κάρτα δώρο 100 δολαρίων για κάθε μήνα.

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο πρόγραμμα online ή σε ένα περίπτερο μέσα στο κατάστημα.

6. Αφήστε τα παιδιά σας να διασκεδάσουν στη Småland

Στην κυριολεξία η Småland σημαίνει η «Γη των μικρών» και πρόκειται για έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για μικρά παιδιά, τον οποίο και θα βρείτε στις εισόδους των καταστημάτων ΙΚΕΑ.

7. Μην αναζητάτε πάντα τη χαμηλότερη τιμή

Το μόνο σίγουρο είναι ότι φεύγοντας από τα ΙΚΕΑ θα έχετε τα ίδια έπιπλα με πολλούς άλλους πελάτες της σουηδικής αλυσίδας. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι δαπανήσετε λίγο παραπάνω χρόνο στα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν διοτί είναι πιθανό να τα βρείτε σε προσφορά περιορισμένου χρόνου.

8. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν οι shortcuts «δρόμοι»

Ένα από τα μεγαλύτερα κλειδιά για να έχετε μια πιο ευχάριστη εμπειρία στην ΙΚΕΑ είναι να ανακαλύψετε τα shortcuts (τους σύντομους δρόμους) καθώς και τη χρήση τους, σε περίπτωση που δεν θέλετε να γυρίσετε με τα πόδια όλο το κατάστημα.

9. Eρευνήστε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν

Mόλις καταλήξετε στα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτόνομη υπηρεσία του καταστήματος για να βγάλετε ένα πλάνο συναρμολόγησης. Ακόμη, μπορείτε να προσωρήσετε στην πληρωμή των αγορών σας, αποφεύγοντας τις τεράστιες ουρές στα ταμεία.