Συνάντηση Αναστασιάδη- Δένδια: Κοινή γραμμή Κύπρου-Ελλάδας

Συνάντηση Αναστασιάδη- Δένδια: Κοινή γραμμή Κύπρου-Ελλάδας
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιαδης (Δ) συνομιλεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Στην Κύπρο μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για μια άκρως παραγωγική συνάντηση με τον Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Δένδια, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Προεδρική Εξοχική κατοικία στο Τρόοδος. Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε η στενή συνεργασία, καθώς και ο συντονισμός Κύπρου και Ελλάδας στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας.

Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος Ν. Δένδια είχε σήμερα μια άκρως παραγωγική συνάντηση, συζητώντας την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

«Έγινα δεκτός πριν από λίγο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό Ελλάδος και Κύπρου στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας», επεσήμανε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε λίγη ώρα, κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός στο ΥΠΕΞ από τον Κύπριο ομόλογό του Ν. Χριστοδουλίδη.